Anasayfa Haber Microsoft Publisher Desteği Sonlandırılıyor

Microsoft Publisher Desteği Sonlandırılıyor

Microsoft Publisher Desteği

Microsoft tarafından broşürler, el ilanları, haber bültenleri, posterler ve diğer basılı materyalleri tasarlamaya yönelik bir uygulama olan Microsoft Publisher için desteğin Ekim 2026 tarihinde sonlandırılacağı ve daha sonra Microsoft 365 aboneliğinden kaldırılacağı açıklandı. Şirket, kararın ardındaki nedenin “yeni faydalara odaklanmak” ve “müşterilere önemli olanı başarmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak” olduğunu söylüyor.

Destek belgesine göre, profesyonel markalı şablonlar, zarflar ve etiket yazdırma oluşturmaya yönelik Publisher özelliklerinin çoğu diğer Microsoft 365 uygulamalarında zaten mevcut durumda. Bu nedenle, giden uygulamanın yerine Word veya PowerPoint kullanılabilir. Microsoft ayrıca Word, PowerPoint ve Publisher’da “ortak Publisher senaryolarına ulaşmanın modern yollarını araştırırken” daha fazlasını paylaşmayı da vaat ediyor.

Mevcut Publisher kullanıcıları Ekim 2026’ya kadar uygulamayla çalışmaya devam edebilecek. Bu ayda Microsoft, Publisher da dahil olmak üzere Office 2021 LTSC desteğini sonlandıracak. Microsoft 365 kullanıcıları için de kullanım ömrünün sonuna ulaştığında Publisher sistemlerden kaldırılacak.