Anasayfa Haber Bülten AOC, USB-C ve 100 Hz Yenileme Hızı Sunan B3 Serisi İş Monitörlerini...

AOC, USB-C ve 100 Hz Yenileme Hızı Sunan B3 Serisi İş Monitörlerini Duyurdu

Aoc B3 Serisi

AOC, modern ev ve ofis ortamları için tasarlanan, giriş düzeyindeki B2C monitörlerine yeni bir bakış sunan, en yeni B3 serisinin piyasaya çıktığını duyurdu.

Yeni B3 ürün grubu, 23.8 inçlik (60 cm)  iki model (AOC 24B3CF2 ve 24B3CA2) ve IPS paneli ve Full HD çözünürlüklü 27 inçlik (68 cm) iki (AOC 27B3CF2 ve 27B3CA2) model ile piyasaya sunuluyor. Bu dört monitör, 100 Hz yenileme hızı, USB-C bağlantısı ve 65 W USB Güç Temini ile günümüz ev ve işletmelerinin değişen gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyor.

Konektivite, 65 W USB Güç Temini ve DisplayPort Alt modu desteği sunan USB-C 3.2 Gen 1×1 (5 Gbps) port ile uyumlu hale getirildi, böylece diz üstü bilgisayarlara güç kaynağı sunan tek kablolu bir bağlantı sağlıyor ve ekranlarını eş zamanlı olarak paylaşmalarına/uzatmalarına olanak tanıyor. Arkada bulunan iki ek USB-A 3.2 Gen 1×1 port ise klavye, fare ya da harici sürücüler gibi çevre birimlerinin kolayca bağlanmasını sağlıyor. Ayrıca bağlı diz üstü bilgisayar, USB-C bağlantısı ile çevre birimlerine erişebilir/onları kullanabilir.

AOC 27B3CF2

100 Hz yenileme hızı

Günümüzde pek çok kullanıcı, bugün kullanılan akıllı telefonlar ve gaming monitörlerinin yüksek yenileme hızlarına zaten aşinalar. B3 serisine özgü olan özellik ise 100 Hz yenileme oranı, bu da standart, 75 Hz monitörlere göre anlamlı bir yükseltme. Böylece daha akıcı bir ekran hareketi sağlanmış oluyor, bu da hız gerektiren çalışma ortamlarında özellikle faydalı.

Kullanıcı rahatlığına odaklı

Evde ve profesyonel ortamlarda göz sağlığının öneminin farkına varan B3 monitörleri uzun çalışma saatleri boyunca gözlerde oluşan yorgunluğu azaltmak için LowBlue modu ve Flicker-Free teknolojisi ile donatıldı. Bu özellik, bilgisayar ekranının önünde uzun süreler boyunca oturan  programcılar, finansal analistler ya da yazarlar gibi kullanıcılar için özellikle yararlı. Seri, çeşitli ayak ayarlarına sahip monitörleri de içeriyor. Bunlar arasında farklı ergonomik gereksinimlere yanıt veren, sadece eğilebilen 24B3CA2 ve 27B3CA2 ile yüksekliği ayarlanabilen 24B3CF2 ve 27B3CF2 modelleri var. 100×100 VESA montaj uyumluluğu çalışma alanında daha fazla esneklik için duvar montajı ya da çoklu monitör kolu kurulumları gibi seçenekler de sunuyor.

Dört modelin dördünde de 4 ms GtG, 1 ms MPRT tepki süreleri ve değişken yenileme hızı desteği için Adaptive-Sync bulunuyor. Bunlar, ofis verimliliği ile zaman zaman oyun oynama ve video yürütme için bir denge sağlıyor.

Dahili bir güç temini çalışma alanının derli toplu olmasını sağlıyor ve monitörü sıradışı kurulumlara sığdırmayı kolaylaştırıyor. 2x 2W hoparlörlerin ve HDMI 1.4 girişinin dahil edilmesi ise monitörlerin çok yönlülüğünü daha da artırıyor ve bu modelleri geniş bir yelpazede yer alan ofis görevlerine uygun hale getiriyor. B3 modellerinin hepsi çevre üzerindeki ayak izlerini azaltmak için çevre dostu, kağıt dolgulu bir ambalaj içinde sunuluyor.

Fiyatlandırma ve piyasaya çıkış

AOC 24B3CF2, 24B3CA2, 27B3CF2 ve 27B3CA2 Mart 2024’ten itibaren, sırasıyla KDV dahil 199 USD, 189 USD, 225 USD ve 215 USD üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatından piyasada bulunabilecek.