Anasayfa Haber Apple, Islak iPhone ve Pirinç Konusunda Uyarıyor

Apple, Islak iPhone ve Pirinç Konusunda Uyarıyor

Apple Islak iPhone Pirinç

Apple, en yeni iPhone akıllı telefonlarının maksimum 6 metre derinlikteki suya 30 dakikaya kadar dayanabiliyor olduğunu belirtiyor. Öte yandan şirket, işler ters giderse ve iPhone “sıvı algılandı” uyarısı göstermeye başlarsa cihazınızı bir pirinç torbasına koymanın oldukça yanlış olacağı konusunda uyardı.

Islak iPhone ile Pirinç Kombinasyonu İyi Bir Fikir Olmayabilir!

Yakın zamanda keşfedilen bir destek belgesine göre, çabuk kuruması umuduyla ıslak iPhone’unuzu pirincin içine koymamanızı tavsiye ediliyor. iPhone’lar, bağlantı noktasında veya bağlı aksesuarda sıvı olması durumunda kullanıcıları uyaran yerleşik bir mekanizmayla birlikte geliyor. Böylece bağlantı noktası veya aksesuar kuruyana kadar USB-C veya Lightning bağlantı noktası geçici olarak devre dışı bırakılıyor.

Apple, destek belgesinde “iPhone’unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone’unuza hasar verebilir.” ifadelerine yer verilmiş.

Şirket ayrıca “harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava kullanılmasına” veya bağlantı noktasına pamuklu çubuk veya kağıt havlu gibi yabancı bir nesne sokulmasına karşı da uyarıda bulunuyor. iPhone’unuzu kurutmak için Apple, “fazla sıvıyı çıkarmak için iPhone’unuza bağlantı noktası aşağı bakacak şekilde elinize hafifçe vurun. iPhone’unuzu biraz hava akımı olan kuru bir yerde bırakın.” diyor.

En az 30 dakika bekledikten sonra iPhone’unuzu şarj etmeyi veya aksesuarı bağlamayı denemelisiniz. Bazı durumlarda, kuruması için cihazı daha uzun süre bırakmanız da gerekebilir. Apple ayrıca cihazı ıslakken şarj etmemenizi öneriyor ancak acil bir durumda iPhone’unuzu yeniden bağlayabilir ve uyarıyı geçersiz kılabilirsiniz.