Anasayfa Haber Nintendo Switch Emülatörü Yuzu Kapatıldı

Nintendo Switch Emülatörü Yuzu Kapatıldı

Nintendo Switch Emülatorü Yuzu Kapatma

Geçen ayın sonlarında Nintendo, en popüler Switch emülatörlerinden biri olan Yuzu‘nun yapımcılarına karşı resmi olarak dava açtı. Dava sonucunda Nintendo Switch emülatörü Yuzu için kapatma kararı çıktı.

Nintendo ve geliştirici Tropic Haze arasındaki uzlaşma anlaşmasına göre, geliştirici Tropic Haze “Yuzu’yu veya herhangi bir kaynak kodunu veya özelliklerini kamuya sunma, sağlama, pazarlama, reklam, tanıtım, satış, test etme, barındırma, klonlama, dağıtma veya başka şekilde ticaretini yapmayı” bırakacak. Buna ek olarak, Yuzu’nun yapımcıları Nintendo’ya 2,4 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalacak.

Emülatörler geniş anlamda yasal olsa da Yuzu, Nintendo’nun şifrelemesini aşıyor ve görünüşe göre geliştiriciler, diğer hayırların yanı sıra taklit oyunları oynamak için gereken anahtarları elde etmek için ayrıntılı talimatlar sağladı.

Discord’a Yuzu’nun ve belki de 3DS emülatörü Citra’nın kapatıldığını doğrulayan bir mesaj gönderildi. Geliştiriciler her zaman korsanla mücadele ettiklerini ve şimdi bazılarının emülatörlerini ne için kullandıklarını yeni fark ettiklerini ifade eden pek de inandırıcı olmayan açıklamalarda bulundu.