Anasayfa Haber ChatGPT, Sesli Okuma Özelliği Kazandı! Türkçe de Destekliyor

ChatGPT, Sesli Okuma Özelliği Kazandı! Türkçe de Destekliyor

ChatGPT Sesli Okuma

OpenAI, iOS ve Android için resmi ChatGPT uygulamasının kullanıcıların sohbet robotunun yanıtlarını beş ses seçeneğinden birinde yüksek sesle okumasına olanak tanıyan yeni bir Sesli Okuma (Read Aloud) özelliğini duyurdu.

ChatGPT Türkçe Sesli Okuma Yapabiliyor

Uygulamada, sohbet botunun metin yanıtına dokunup basılı tutun ve ardından Sesli Oku’ya dokunun. Ayrıca okumayı oynatabilir, duraklatabilir veya geri sarabilirsiniz. ChatGPT’nin web sürümünde de mevcut olan özellik, başka bir ses tabanlı etkileşim katmanı eklemiş oluyor ve kullanıcılara yazmak yerine sohbet robotu ile konuşarak konuşma seçeneği sunan mevcut Sesli Sohbet özelliğini temel alıyor.

Sesli Okuma özelliği Türkçe de dahil olmak üzere 37 dilde konuşabiliyor ve okuduğu metnin dilini otomatik olarak algılayabiliyor. OpenAI, özelliğin görme bozukluğu veya disleksi gibi okuma güçlükleri olan kullanıcılar için erişilebilirliği artırması gerektiğini söylüyor. Özelliğim etkileşimi kişiselleştirerek katılımı artırması ve aynı zamanda dil öğrenimini desteklemesini de umuluyor.