Anasayfa Haber Apple, M3 MacBook Air’de İki NAND Flash Çipi Kullanarak SSD Hızını Arttırdı

Apple, M3 MacBook Air’de İki NAND Flash Çipi Kullanarak SSD Hızını Arttırdı

Apple, M3 MacBook Air'de İki NAND Flash Çipi Kullanarak SSD Hızını Arttırdı
Apple M3 MacBook Air Gece Yarısı

Apple, yeni M3 MacBook Air’e daha hızlı bir SSD ekleyerek M2 MacBook Air temel modelindeki yavaş SSD hızlarına ilişkin eleştirileri ele aldı. Daha önce M2 modeli tek bir NAND çipine sahipti ve bu da M1 MacBook Air’e kıyasla daha yavaş okuma/yazma hızlarına neden oluyordu. Ancak YouTuber Max Tech, 13 inç M3 Air’i söktüğü sırada M3 modelinde artık iki NAND çipi bulunduğunu keşfetti.

13 inç M3 MacBook Air, yaklaşık %80 daha yüksek okuma hızı ve %30 daha yüksek yazma hızıyla 13 inç M2 MacBook Air’den daha iyi performans gösterdi. Max Tech, 117 GB’lık bir klasörü harici depolamadan aktararak karşılaştırma yaptı. Gerçekleştirilen aktarmayı M3 Air 4 dakika 29 saniyede tamamlarken, M2 Air 6 dakika 29 saniyede tamamladı.

Bununla birlikte donanım değişikliğinin 15 inç M3 MacBook Air’e de yansıması bekleniyor ancak böyle bir gelişme henüz bildirilmedi. Bu değişiklik yüksek kaynak gereksiniminin ağırlıklı olduğu projelerde SSD’nin bir kısmını sanal RAM olarak kullanılabilmesinin önünü açıyor. Şu anda 13 inç MacBook Air 47.400₺’dan 15 inç MacBook Air ise 54.999₺’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Her iki modelde de WiFi 6E desteği bulunduğunu söylemiş olalım.