Anasayfa Haber Google Pixel 9 Serisi Adaptif Dokunmatik Hassasiyet Özelliğine Sahip Olabilir

Google Pixel 9 Serisi Adaptif Dokunmatik Hassasiyet Özelliğine Sahip Olabilir

Google Pixel 9 Serisi Adaptif Dokunmatik Hassasiyet Özelliğine Sahip Olabilir
Google Pixel 9

Görünüşe göre bu yılın ekim ayında piyasaya sürülecek olan Google Pixel 9, uyarlanabilir dokunma hassasiyetiyle gelecek ve adından da anlaşılacağı gibi bu özellik, ekranın dokunma hassasiyetini çeşitli çevresel faktörlere göre uyarlayabilecek. Öncelikle bu yeni bir bilgi değil çünkü geçen ay keşfedildi ve bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Adaptive Touch adı verilen bu özellik haberin kaynağı tarafından incelenen kodda P24 özelliği olarak etiketlenmiş. Bu da Pixel 2024’ü yani özelliğin yeni Pixel telefonlarla sınırlı olabileceği anlamına gelebilir. Açıkçası özellik eski Pixel cihazlara gelse bile nasıl çalışacağı merak konusu. Unutmadan Google’ın bazı özellikleri sadece yeni cihazlarla sınırlandırma gibi huylarının olduğunu belirtelim.

Bazı Android uzmanlarına göre son çıkan Android QPR beta sürümünde bu özellik varsayılan olarak etkin ve kullanıcının ortamına, etkinliğine, kullandığı ekran koruyucusuna göre dokunma hassasiyetini otomaitk olarak ayarlıyor. Google, OnePlus 12’de bulunan Aqua Touch’a benzer bir özelliği getirmek istiyor olabilir.