Anasayfa Haber IDC: PC Sevkiyatları 2023 Yılında Yüzde 9 Düştü

IDC: PC Sevkiyatları 2023 Yılında Yüzde 9 Düştü

Analist şirket IDC, pandemi sırasındaki aşırı sevkiyatlar ve yüksek enflasyon nedeniyle kısıtlı bütçelerin ardından PC sevkiyatlarının 2023 yılında yüzde 9 oranında düşüş gösterdiğini açıkladı. Yıllık düşüşe rağmen IDC, işlerin 2023’ün ortasında istikrar kazanmaya başladığını ve dördüncü çeyrekte birim sevkiyatların aslında bir önceki yıla göre yüzde 6,1 arttığını belirtti.

IDC’ye göre, dördüncü çeyrekteki trendin tersine dönmesi, birçok pazar etkeninin bir araya gelmesi sayesinde pazarın toparlanacağının tahmin edildiği daha iyi bir 2024’e yol açacak.

2023’ün dördüncü çeyreğinde IDC, Dell’in sevkiyat açısından en büyük OEM olduğunu ve ardından HP, Lenovo, NEC ve ASUS’un geldiğini bildiriyor.

Tahminini özetleyen IDC, müşterilerin Ekim 2025’teki Windows 10 kullanımdan kaldırılma tarihine kadar Windows 11’e geçmeyi istemeleri nedeniyle iş istasyonu sevkiyatlarının 2024’te yüzde 5,2 artacağını, ardından 2025’te büyümenin yüzde 7,9’u aşarak ivme kazanacağını söyledi.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version