Anasayfa Haber Instagram, Eski Tarihli Gönderiler Yayınlamanıza İzin Verebilir

Instagram, Eski Tarihli Gönderiler Yayınlamanıza İzin Verebilir

Instagram Eski Tarihli Gönderiler

Instagram, platformda eski tarihli gönderiler paylaşma özelliği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Henüz test aşamasında olan özellik, tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi.

Paluzzi’nin X’te paylaştığı ekran görüntüsüne göre bu özellik, Instagram uygulamasında “Geçmişe gönderme” adıyla görünebilir ancak özelliğin ne zaman yayınlanacağı veya yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belirsiz.

Instagram’ın kardeş platformu Facebook’un akışınızdaki yayın tarihini değiştirmenize olanak tanıdığını hatırlatalım. Öte yandan, Facebook’ta daha önce yayınladığınız içeriklerin yalnızca tarihini değiştirebilirsiniz.

Şu an itibariyle Meta’nın sahip olduğu sosyal medya platformu, eski tarihli gönderileri, Reels’leri veya Hikayeleri paylaşmanıza izin vermiyor. Yine de geçmişte paylaştığınız içeriklere uygulamanın ayarlarından Arşiv bölümüne giderek ulaşabilirsiniz.

Arşiv bölümünde, geçmiş Hikayeleri yayınlanma tarihlerine göre bulmak için bir takvim sekmesi yer alıyor. Bu Hikayeleri nereden yayınladığınızı bilmek istiyorsanız konum sekmesi, önceki içeriğinizi bir harita üzerinde gösterebiliyor.

Instagram’ın yakın zamanda gönderilen mesajları düzenleme özelliğini tanıttığını da hatırlatalım.