Anasayfa Haber Epic Games Store, Windows 7, 8 ve 10 (32 bit) Desteğini Sonlandırıyor

Epic Games Store, Windows 7, 8 ve 10 (32 bit) Desteğini Sonlandırıyor

Epic Games Store Windows 7 8 10 Desteği

Epic Games Store, Windows 10 öncesi sürümleri destekleyen son birkaç uygulamadan biriydi ancak o da desteği kesmek için geri sayıma başladı. Son olarak Epic Games Store, Haziran 2024 sonrasında artık Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 (32-bit) için desteği sonlandıracağını duyurdu.

Desteğin sona ermesi, etkilenen platformların artık güvenlik yamaları da dahil herhangi bir güncelleme almayacağı anlamına geliyor. Öte yandan, daha yeni bir Windows sürümüne güncelleme yapmak istemeyen veya güncelleme yapamayan kullanıcılar, belirtilen tarihten sonra Epic Games Store’u kullanmaya devam edebilecek. Yine de bir noktada uygulama kısmen veya tamamen çalışmayı bırakabilir.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün size Epic Games Başlatıcısı’nın Haziran 2024’ten itibaren Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 (32 bit) sürümlerine verdiği desteği sonlandıracağını bildirmek istiyoruz. İlgili işletim sistemlerindeki mevcut kurulumlar, bu tarihten itibaren herhangi bir güncelleme almayacak. Epic Games Başlatıcısı; Windows 10 (64 bit), Windows 11 ve macOS 10.13 veya üstünü desteklemeye devam edecek.

Oyuncular Haziran 2024’ten sonra da Epic Games Başlatıcısı’nı Windows 7, Windows 8 ve Windows 10’da (32 bit) kullanmaya devam edebilecek ancak bu sürümler için resmi desteğimiz olmayacak. Epic bahsi geçen işletim sistemlerinin kullanıcılarına teknik destek sağlayamayacak. İlgili işletim sistemlerindeki Başlatıcı özellikleri zamanla bozulabilir veya çalışmayı durdurabilir.”