Anasayfa Haber WhatsApp Android Sürümü Yakında Sesli Mesajları Metinlere Dönüştürebilir

WhatsApp Android Sürümü Yakında Sesli Mesajları Metinlere Dönüştürebilir

WhatsApp Android Sesli Mesajları Metinlere Dönüştürme

WhatsApp, Android sürümü kullanıcılarına yakında sesli mesajları metine dönüştürecek bir yenilik sunabilir. WABetaInfo, ilk önce iOS, şimdi ise Android’de yeni WhatsApp özelliğini fark etmiş durumda.

Bu özellik şu anda (sürüm 2.24.7.8) üzerinde mevcut ve sesli mesajları dönüştürmenize olanak tanıyor. Özellik, sesli mesajları dinleyecek durumda değilseniz oldukça avantajınıza olacak.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Android için WhatsApp bu özelliğe çok yakında kavuşabilir. Ekran görüntüsü, özellik kullanıma sunulduğunda mesajlaşma uygulamasının sizi nasıl bilgilendireceğinden bahsediyor. Açıklamada şöyle yazıyor: “Transkriptlerle birlikte dinlemeden önce okuyun.” Buna göre, “Transkriptleri etkinleştirmek için 150 MB yeni uygulama verisi indirilecek” ve “WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş transkriptler sağlamak için cihazınızın konuşma tanıma özelliğini kullanıyor.” Özelliğin çalışması için gerekli kaynakları indirmeniz gerekecek ve hazır olduklarında bu özelliği sorunsuz bir şekilde kullanabileceksiniz.

Bakalım, özellik beta kanalından çıkıp ne zaman tüm kullanıcılara ulaşacak?