Anasayfa Haber Spotify Video Kursları Özelliğini Duyurdu

Spotify Video Kursları Özelliğini Duyurdu

Spotify video kursları

Spotify, Birleşik Krallık’taki kullanıcılar için, mevcut şarkı, podcast ve sesli kitap içeriklerinin yanı sıra dördüncü bir içerik kategorisi daha sunuyor. Kullanıcılar artık müzik, iş hayatı, yaratıcılık ve yaşam kategorilerinde birbirinden farklı videolu kurslara erişim sağlayabilecekler.

Spotify’ın mobil ve masaüstü uygulamaları aracılığıyla sunacağı bu yeni deneyim, şu anlık sadece Birleşik Krallık’ta mevcut. Özelliğin daha fazla ülkede kullanıma sunulacağıyla ilgili henüz kesin bir bilgi yok.

Spotify ürün direktörü Mohit Jitani, zaten birçok kullanıcının eğitim içeriği için Podcast’leri dinlediklerini söylüyor. Bu nedenle daha fazla eğitim içeriği sunmanın mantıklı olabileceğini dile getiriyor.

Şirket bir basın açıklamasında, Premium abonelerinin yaklaşık yarısının eğitim veya kendi kendine yardım temalı podcast’lerle etkileşime girdiğini söylüyor.

Spotify video kursları

Spotify’ın kurs sağlayıcılara önerisi, daha geniş bir kitleye ulaşmalarını sağlamak değil, aynı zamanda mevcut dinleme alışkanlıklarına göre potansiyel müşterileri doğrudan hedefleyebilmesidir.

Şirket, yeni sunduğu video deneyleriyle, sesli kitapları ilk piyasaya sürüldüğünde kullandığı Freemium planına benzer bir plan kullanıyor. Ücretsiz ve premium Spotify aboneleri kurs başına en az iki video derse ücretsiz olarak erişebilecekler.

Spotify, platformu üzerinden satılan kurslardan komisyon alacak ve kurslar Spotify’ın platform politikalarına uymak zorunda olacak. Aksi halde bir kullanıcı bir kursta yayın hizmetinin kurallarını ihlal ettiğini düşündüğü bir içerikle karşılaşırsa hizmet bir raporlama mekanizması sunacak.

Kurs hizmetinin ne zaman genel kullanıma açılacağıyla ilgili henüz kesin bir bilgi yok.