Anasayfa Haber WhatsApp iOS Sürümü Video İleri/Geri Sarma Özelliğini Kullanıma Sunmaya Başlıyor

WhatsApp iOS Sürümü Video İleri/Geri Sarma Özelliğini Kullanıma Sunmaya Başlıyor

WhatsApp iOS Video İleri/Geri Sarma

WhatsApp, hızlı bir şekilde video ileri/geri sarma özelliğini iOS sürümünde kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Bir videoda hızlı bir şekilde 10 saniye ileri veya geri gitmek için ekranın sağ veya sol tarafına iki kez dokunmanız yeterli.

Bir süredir test aşamasında olan özellik WhatsApp’ın iOS için App Store‘daki en son güncellemesi (iOS v24.6.77) ile birlikte sunuluyor. WhatsApp, değişiklik günlüğünde bu özelliklerin önümüzdeki haftalarda herkese sunulacağını söylüyor. Google Play Store’da bundan bahsedilmese de WhatsApp’ın video ileri/geri sarma işlevi Android sürümünde de çalışıyor. Alternatif olarak, video oynatıcıdaki ilerleme çubuğunu manuel olarak sürükleyerek bir WhatsApp videosunda ileri veya geri gidebilirsiniz.

Bunun dışında güncelleme, kamera düğmesine uzun basarak video mesajları başlatıp paylaşmanıza da olanak tanıyor. Video Mesajları özelliği, geçen yıl Temmuz ayında Android ve iOS’ta bir dakikalık videolar göndermek için tanıtıldı. Daha önce sohbet arayüzündeki mikrofon düğmesiyle erişilebiliyordu.

Diğer taraftan, WhatsApp’ın üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarıyla entegrasyona da hazırlandığını not olarak düşelim.