Anasayfa Haber Microsoft Teams, Office Paketinden Çıkarılacak

Microsoft Teams, Office Paketinden Çıkarılacak

Microsoft Teams Office

Microsoft, düzenleyicilerin endişelerini gidermek için geçen yıl Teams uygulamasını Avrupa’daki Office ürünlerinden ayırmıştı. Şimdi ise Microsoft Teams, Office paketi için bu değişikliği artık küresel çapta uygulayacak gibi gözüküyor.

Reuters‘in haberine göre Microsoft, sohbet ve video uygulaması Teams’i küresel olarak Office ürününden ayrı olarak satacak. Bir Microsoft sözcüsü Reuters’e şunları söyledi: “Müşterilerimiz için netlik sağlamak amacıyla, geçen yıl Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre’deki M365 ve O365 Ekiplerini dünya çapındaki müşterilere ayırmak üzere attığımız adımları genişletiyoruz.”

Bu ayrıştırma, dünyanın dört bir yanındaki Microsoft kurumsal müşterilerinin Teams olmadan Microsoft 365 aboneliklerini satın alabileceği veya Teams’in bağımsız bir sürümünü satın almak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Haberde, 1 Nisan tarihinden itibaren müşterilerin mevcut düzenlemelerine devam etme, mevcut lisanslarını yenileme, güncelleme veya mevcut yeni tekliflere geçme seçeneğine sahip olacağı belirtiliyor.

Fiyatlandırma ise yeni ticari müşteriler için Teams’siz Office’in fiyatları ürüne bağlı olarak 7,75 ila 54,75 dolar arasında değişirken Teams’in ayrıca fiyatı 5,25 dolar olacak. Rakamlar ülkeye ve para birimine göre değişiklik gösterecek.

Kararın Avrupa Komisyonu’nun Microsoft’un Teams yazılımını geçen yıl Office üretkenlik paketiyle bir araya getirmesine ilişkin resmi bir antitröst soruşturması başlatmasının ardından geldiğini belirtelim.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version