Anasayfa Haber İşletmelere Özel Özelliklere Sahip Telegram İşletme Duyuruldu

İşletmelere Özel Özelliklere Sahip Telegram İşletme Duyuruldu

Telegram İşletme

Telegram, kanal sahiplerine yönelik gelir paylaşımı programını duyurmasının ardından şimdi de Telegram İşletme adını verdiği yeniliğini tanıttı. Tüm kullanıcılar için iş profilleri sunmayı sağlayan özellik ile Telegram hesapları ticari bir hesaba dönüştürülebilecek ve açılış saatleri, hızlı yanıtlar, özel başlangıç sayfaları, otomatik mesajlar ve daha fazlası gibi işletmeye özel özelliklere erişim olanağı sunacak.

Telegram İşletme Neler Sunuyor?

Birçok işletme hali hazırda Telegram’ı ihtiyaçları için botlar ve mini uygulamalar aracılığıyla kullanıyor ancak bu biraz ileri bilgi gerektiriyor. Telegram İşletme ile her kullanıcı herhangi bir kodlamaya gerek kalmadan işletme hesabı oluşturabilecek.

Telegram İşletme şu özellikleri sunuyor:

  • Saatler ve Konum: İşletmeler çalışma saatlerini görüntüleyebilir ve konumlarını bir harita üzerinde gösterebilir.
  • Giriş Sayfası: İşletmeler, boş sohbetler için giriş sayfalarını özelleştirebilir, insanların bir sohbete başlamadan önce hangi metni ve etiketi göreceklerini seçebilirler.
  • Hızlı Yanıtlar: Telegram İşletme, hızlı yanıtlar oluşturmanıza olanak tanır. Hızlı yanıtlar, birkaç mesaj içerebilen ve metin biçimlendirmeyi, bağlantıları, çıkartmaları, medyayı ve dosyaları destekleyen önceden ayarlanmış mesajlar göndermek için kısayollardır.
  • Karşılama Mesajları: Daha fazla otomasyon için, sizinle ilk kez iletişime geçen kullanıcılara gönderilecek bir karşılama mesajı ayarlayabilirsiniz. Bu, önemli bilgiler içeren bir anında yanıt veya sadece dostça bir merhaba almalarını sağlayacaktır.
  • Uzakta Mesajları: İşletmeniz kapalıyken veya siz tatildeyken gönderilmek üzere bir uzakta mesajı da ayarlayabilirsiniz.
  • Sohbetler için Etiketler: Telegram İşletme veya Premium ile sohbetlere renkli etiketler ekleyebilir, onlara içinde bulundukları sohbet klasörlerine dayalı benzersiz etiketler verebilirsiniz.
  • Sohbet Bağlantıları: Müşterilerin size ulaşmasını daha da kolaylaştırmak için, masa ayırtma veya siparişi takip etme düğmesi gibi işletmenizle sohbet etmek için bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bu bağlantılara dokunulduğunda, anında sizinle bir sohbet açılır ve kullanıcı için önerilen bir mesaj yapıştırılır.
  • İşletmeler için Sohbet Botları: İş kullanıcıları, mesajları onların adına işleyecek ve yanıtlayacak Telegram botlarını bağlayabilir. Bu, işletmelerin mevcut araçları ve iş akışlarını sorunsuz bir şekilde entegre etmesine veya üretkenliği artırmak için yeni AI asistanları eklemesine olanak tanır.

Telegram, gelecek güncellemelerde işletme sahipleri için daha fazla özelliğin mevcut olacağını söylüyor. Geliştiriciler ayrıca tüm işletme özelliklerinin şu anda ücretsiz aboneler için mevcut olduğunu belirtiyor.