Anasayfa Haber OpenAI, Hesap Olmadan Ücretsiz Olarak ChatGPT Kullanımına İzin Veriyor

OpenAI, Hesap Olmadan Ücretsiz Olarak ChatGPT Kullanımına İzin Veriyor

OpenAI Hesap Olmadan ChatGPT

OpenAI, ilk kez 2022 yılının sonlarında halka açıldığından beri sohbet robotuna erişmek isteyen kişilerin bir OpenAI hesabına kaydolmaları zorunluydu. Öte yandan OpenAI artık hesap oluşturmaya gerek kalmadan ChatGPT hizmetine erişimi herkes için ücretsiz hale getireceğini açıkladı.

OpenAI, bu yeni erişimi kademeli olarak kullanıma sunacağını, dolayısıyla nerede yaşadığınıza bağlı olarak bu iyileştirmenin herkes tarafından kullanılabilir hale gelmesinden önce bir hesap almanız gerekebileceğini belirtti. OpenAI, asıl amacının yapay zekayı merak eden herkesin ona erişmesine izin vermek olduğunu söylüyor.

OpenAI, ChatGPT’ye erişime yönelik bu yeni özgürlüğün birkaç uyarıyı da beraberinde getirdiğini söylüyor. Yani bu, metin istemlerinin kullanılmasının engellenebileceği anlamına geliyor.

ChatGPT’yi kullanmak için yine de bir hesaba kaydolabilirsiniz ve bu, ücretsiz sürümün sahip olmadığı özelliklere erişim olanağı verecek. Hesap oluşturmak; sohbet geçmişinizi kaydetme ve inceleme, sohbetleri paylaşma ve sesli görüşmeler ve özel talimatlar gibi ek özelliklerin kilidini açma dahil olmak üzere birçok avantaj sunacak.

OpenAI ayrıca, ücretsiz ChatGPT sürümünün kullanıcılarının sohbet robotunu gelecekteki LLM modelleri için eğitmek amacıyla yazabileceğiniz herhangi bir içeriğe de erişebileceğini söylüyor. Öte yandan, hesabı olan veya olmayan kişiler Ayarlar menüsüne gidip “Modeli herkes için iyileştirin” seçeneğini tıklayabilirler.

OpenAI ChatGPT’ye şu anda 185 ülkeden haftalık 100 milyon kişinin eriştiğinden bahsetti. Son olarak, Microsoft ve OpenAI’ın iş birliği ile Stargate adlı bir yapay zeka süper bilgisayarı için çalıştığını hatırlatalım.