Anasayfa Haber Android 15, Uyarlanabilir Zaman Aşımı Özelliği Sunacak

Android 15, Uyarlanabilir Zaman Aşımı Özelliği Sunacak

Android 15 Uyarlanabilir Zaman Aşımı

Mart ayında çıkan Android 15 Geliştirici Önizlemesi 2, Uyarlanabilir Zaman Aşımı adlı yeni bir özelliği de beraberinde getirecek gibi görünüyor. Bu özelliğin Android akıllı telefonunuzdaki uygulamaların ve verilerin gizliliğini sağlaması hedefleniyor.

Android 15 Geliştirici Önizlemesi sürümünde Uyarlanabilir Zaman Aşımı ayarı için bazı kod dizeleri tespit edildi. Dizedeki açıklamaya göre, uyarlanabilir zaman aşımı özelliği cihazınızı kullanmıyorsanız ekranınızı otomatik olarak erken kapatacak. Açıklamada bunun nasıl çalışacağı belirtilmese de telefonunuzu kullanıp kullanmadığınızı tespit etmek için akıllı telefonunuzun gelişmiş sensörlerini, ön kameralarını veya her ikisinin bir kombinasyonunu kullanabilir.

Bu özelliğin Android 15’in açık kaynaklı yapısının bir parçası olmayabileceği ancak Google Pixel akıllı telefonlar için Android 15 yapısının bir parçası olabileceğini gösteriyor.

Uyarlanabilir zaman aşımı özelliği, kullanıcının telefonu kullanıp kullanmadığını akıllıca algılayacağından ve kullanılmadığında ekranı kapatarak başkalarının telefonunuzun verilerine erişmesini zorlaştırabilir. Ek olarak, özellik pil ömrüne de yardımcı olabilir.