Anasayfa Haber AMD Mikrokod Çıkarma Aracında İki Granite Ridge Ryzen Zen 5 CPU Bulundu

AMD Mikrokod Çıkarma Aracında İki Granite Ridge Ryzen Zen 5 CPU Bulundu

AMD Mikrokod Çıkarma Aracında İki Granite Ridge Ryzen Zen 5 CPU Bulundu
AMD Ryzen Zen 5 Granite Ridge

AMD Mikrokod Çıkarma Aracına gelen son güncellemeyle birlikte Zen 5 tabanlı Ryzen Granite Ridge işlemcilerinin ve AM5+ platformunun desteklendiği belirtiliyor. Araca iki adet Zen 5 Granite Ridge Ryzen masaüstü CPU modeli eklenmiş, ilk modelin bir kalifikasyon örneği olabileceği, ikinci modelin ise erken mühendislik örneği olabileceği düşünülüyor.

Granite Ridge işlemcilerinin 8 çekirdekli ve 6 çekirdekli varyantları anakart üreticilerine erken test ve değerlendirme amaçlı gönderiliyor. Yeni gelen güncellemede AM5+ platformu da yer alıyor, yeni platform için otomatik veri boyutu algılama ve mikrokod deseni ayarı yapıldığı belirtiliyor.

AM5+ platformunun mevcut AM5 platformunun geliştirilmiş ve yeni özelliklerle güncellenmiş bir versiyonu olduğu düşünülüyor. Ayrıca Zen 5 işlemcilerin mevcut AM5 soketiyle uyumlu olacağı ancak AM5+ anakartlarında yalnızca bu anakartlarda çalışacak bazı özelliklerin sunulabileceği söyleniyor. AM4 platformunda da aynısı olmuştu.

AMD’nin AM5+ anakartlarının 2024’ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Aynı zamanda Ryzen Zen 5 Granite Ridge masaüstü ailesi ve diğer konularla ilgili duyuruları Computex 24 etkinliğinde yapması bekleniyor. Zen 5 Ryzen masaüstü işlemcilerinde hangi özellikleri görmeyi bekliyorsunuz?

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version