Anasayfa Haber Relic Entertainment, 42 Çalışanı ile Yolları Ayırıyor

Relic Entertainment, 42 Çalışanı ile Yolları Ayırıyor

Relic Entertainment 42 işten çıkartma

Bundan bir hafta önce Sega bazı büyük işten çıkarmalar gerçekleştirdiği ve oyun stüdyolarından birisi olan Relic Entertainment’ı sattığını açıklamıştı. Şimdi ise Vancover merkezli Relic Entertainment toplam 41 çalışandan oluşan bazı işten çıkarmaları duyurdu.

Bu gelişme ilk olarak Relic’in harici geliştirme yapımcısı Robyn Smale’ın LinkedIn gönderisinde duyuruldu. Daha sonra şirket başka bir LinkedIn mesajıyla bunu doğruladı.

Relic’in mesajının bir kısmı şu şekilde: “İnsanların gitmesine izin vermek kolay bir karar değildi ve yalnızca Relic’e giderek istikrarsızlaşan bir sektörde hayatta kalmak için mümkün olan en iyi şansı sağlamak amacıyla yapıldı. Hiçbir şekilde etkilenen çalışanların uzmanlığını, tutkusunu veya karakterini yansıtmaz.”

Etkilenen çalışanlara uzatılmış sosyal hakların yanı sıra kıdem tazminatı paketleri verilecek. Mayıs 2023’te Relic, Sega çatısı altındayken 122 ekip üyesini etkileyen daha da büyük bir işten çıkarma yaşamıştı.

Relic’in son iki büyük projesinden biri, Microsoft’un uzun süredir devam eden serisinin en son RTS oyunu olan ve Ekim 2021’de PC için ve daha sonra 2022’de Xbox için piyasaya sürülen Age of Empires 4 oldu. Stüdyonun yakın zamanda piyasaya sürdüğü diğer önemli oyun ise Relic tarafından yaratılan 2. Dünya Savaşı RTS oyunu Company of Heroes 3’tü.