Anasayfa Haber DuckDuckGo, Privacy Pro Planını Duyurdu

DuckDuckGo, Privacy Pro Planını Duyurdu

Gizlilik odaklı tarayıcı DuckDuckGo, üç güvenlik özelliğine erişmenizi sağlayan Privacy Pro adlı yeni bir plan duyurdu. DuckDuckGo, bu yeni planında açık kaynaklı WireGuard protokolünü kullanan bir VPN’e erişmenizi sağlıyor. Öte yandan, bu planın şu an için sadece ABD’li kullanıcılara sunulduğunu baştan belirtelim.

Privacy Pro, VPN’in yanı sıra ayda 9,99 dolar karşılığında kişisel bilgilerin kaldırılması ve kimlik hırsızlığı restorasyon hizmetlerinden de yararlanılmasını sağlıyor. Bu üç güvenlik hizmetinden yararlanmak için yıllık olarak ise 99,99 dolar ödenmesi gerekiyor.

Privacy Pro özellikleri DuckDuckGo tarayıcısında yerleşik olarak yer alıyor. Bu, hizmetlerden faydalanmak için ayrı uygulamalar yüklemenize gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Günlük tutmayan VPN ile DuckDuckGo, kullanıcı gizliliğini korumak için VPN günlüklerinizi asla saklamayacağının sözünü veriyor.

ABD, Avrupa ve Kanada genelindeki güvenli VPN sunucularına Privacy Pro planı kapsamında erişilebilirken, tarayıcı gelecekte daha fazlasını eklemeyi planlıyor.

DuckDuckGo Privacy Pro planı aynı zamanda kişisel bilgilerin kaldırılması hizmeti konusunda da size yardımcı oluyor. Bu özelliği kullanarak DuckDuckGo’yu kullanarak “adınız ve adresiniz gibi kişisel bilgilerinizi depolayan ve satan veri komisyoncusu sitelerinden kimlik hırsızlığı ve spam ile mücadeleye yardımcı olmak” için kullanabilirsiniz. Kurulum işlemi sırasında sağlanan ayrıntılar cihazınızda kalıyor ve şimdilik kişisel bilgileri kaldırma aracını kullanmak için bir Windows veya Mac PC’ye ihtiyacınız olacak.

Bilgi kaldırma işlemi otomatik ve DuckDuckGo, verilerinizin çevrimiçi varlığını en aza indirmek için düzenli olarak otomatik olarak yeniden tarıyor. Kimlik hırsızlığı koruma hizmeti, çalınan hesaplarınızı ve mali kayıplarınızı kurtarmanıza yardımcı olmak için sizi DuckDuckGo’nun ortağı olan Iris’in bir danışmanına bağlıyor.

Privacy Pro’ya Android, iOS, Mac ve Windows’ta güncellenmiş DuckDuckGo tarayıcısından erişilebiliyor.

Bakalım, yeni DuckDuckGo planı ABD dışındaki kullanıcılara ne zaman açılacak?

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version