Anasayfa Haber Game Boy Emulatörü iGBA App Store’a Geldi

Game Boy Emulatörü iGBA App Store’a Geldi

Apple, retro oyun emülatörlerinin yayınlanmasına izin veren App Store politikasındaki gevşemenin ardından, ücretsiz bir Game Boy emülatörü olan iGBA, App Store‘da iPhone ve iPad için kullanılabilen ilk emülatör oldu.

iGBA Game Boy emülatörü oyun ROM’larını web’den (istediğiniz herhangi bir kaynaktan) indirebilmeniz, emülatöre yükleyebilmenizi ve oynayabilmenizi sağlıyor. Malum, Apple oyun emülatörlerinin App Store’da yayınlanmasına izin vermesine rağmen ROM’ların dışarıdan indirilmesine ve emülatörlerde kullanılmasına izin vermedi. iGBA geliştiricisi kesinlikle bu kural değişikliğinden adil bir şekilde yararlanıyor ve kullanıcıların oyun ROM’larını indirip keyfini çıkarmasına olanak tanıyor. Özellikle iGBA, GBA4iOS açık kaynaklı projesini temel alıyor ancak maalesef yerleşik reklamlarla dolu.

iGBA, Game Boy oyunlarını taklit ederek işini iyi yapıyor. İstediğiniz herhangi bir kaynaktan Game Boy Advance veya Game Boy Color ROM’u indirebilir, ardından onu oynamak için iGBA’ya yükleyebilirsiniz. iGBA kaydetme durumları, sanal denetleyici özelleştirmesi, dokunsal ayarlar ve AirPlay harici ekran projeksiyonu gibi özelliklere sahip tam özellikli bir emülatör.

Diğer taraftan popüler emülatör PPSSPP’nin yaratıcısı Henrik Rydgård, emülatörün App Store’daki çıkışını bu yılın sonlarına doğru ertelediğini paylaşmıştı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version