Anasayfa Haber iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri İçin Bulut Sunucular Kullanmayabilir

iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri İçin Bulut Sunucular Kullanmayabilir

iOS 18 Yapay Zeka Bulut

Apple tarafından iOS 18 mobil işletim sistemi için planlanan ilk yeni yapay zeka özelliklerinin hiçbir şekilde bulut sunucular kullanmayacağı ileri sürüldü.

Bloomberg‘den Mark Gurman en son Power On haber bülteninde, “Dünya, Apple’ın büyük yapay zekasının 10 Haziran’da tanıtılmasını beklerken, ilk özellik dalgası tamamen cihaz üzerinde çalışacak gibi görünüyor. Bu, şirketin geniş dil modelinde, yeni yeteneklere güç veren yazılımda hiçbir bulut işleme bileşeni olmadığı anlamına geliyor.”

Gurman’a göre Apple büyük ihtimalle Google Gemini veya başka bir sağlayıcı tarafından desteklenen bazı bulut tabanlı yapay zeka özelliklerini sunmaya devam edecek. Şirketin potansiyel üretken yapay zeka ortaklıkları hakkında Google, OpenAI ve Baidu gibi şirketler ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor. iOS 18’in Apple’ın kendi ChatGPT benzeri sohbet robotunu içermesi beklenmiyor. Öte yandan, Gemini veya diğer sohbet robotlarının doğrudan iOS 18’e entegre edilip edilmeyeceği belirsiz.

Ming-Chi Kuo ve Jeff Pu gibi Apple tedarik zinciri analistleri, şirketin aktif olarak yapay zeka sunucuları satın aldığını söylüyor. Yani Apple’ın gelecekte kendi bulut tabanlı üretken yapay zeka özelliklerinden bazılarını sunması mümkün.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version