Anasayfa Haber Bülten Yandex Ads Yeni SDK Sürümüyle Uygulamaların Reklam Gelirlerini Artırma Fırsatı Sunuyor

Yandex Ads Yeni SDK Sürümüyle Uygulamaların Reklam Gelirlerini Artırma Fırsatı Sunuyor

Yandex Mobil Reklam SDK 7

Uygulama yayıncıları, Yandex Mobil Reklam SDK’nın 7’nci sürümü sayesinde Yandex Reklam Ağı’nı kullanarak uygulama için reklam gelirlerini artırmak için yeni fırsatlara sahip olacaklar. Full screen formatına yeni tasarımların eklendiği bu sürümde, uygulamalar yeni Feed reklam formatlarıyla gelirlerini artıracaklar.

Yandex Ads ekosisteminin bir parçası olan Yandex Reklam Ağı’nda, iOS ve Android işletim sistemlerinde uygulamaların yanı sıra Unity ve Flutter platformlarında eklentiler kullanarak gelir elde etmek mümkün hale geldi. 12 binden fazla uygulama, 300 binden fazla doğrudan reklam verenin yanı sıra 80’i aşkın 3rd-party reklam kaynağının reklamları görüntülenerek gelir elde edilebiliyor.

Android tabanlı uygulamalar için beta modunda mevcut olan yeni Feed formatı, birçok farklı reklamın tek bir reklam bloğunda görüntülenmesini sağlıyor. Bu format, özellikle ilanlar, haberler ve scroll özelliği bulunan diğer uygulamalar için kullanılabilir.

Rewarded ve Interstitial gibi full-screen reklamlar yeni reklam görüntüleme mekanikleriyle birlikte kullanıcı etkileşimini artırırken, reklamverenler için de daha fazla dönüşüm sağlıyor ve bunun sonucunda da uygulamaların gelirleri artıyor.

  • AdPod: Tam ekran modunda iken artık tek bir reklam alanında birden fazla reklamı art arda görüntülemek mümkün.
  • EndCard: Reklam sonunda gösterilen etkileşimli packshot görüntüsü, reklam içeriği baz alınarak otomatik olarak oluşturulur. Son ekran, tanıtılan ürün ya da hizmetin bilinirliğini artırır ve reklamla ayrıca bir temas noktası oluşturur.
  • SKOverlay (iOS): Kullanıcılar, tek tıklamayla reklam üzerinden uygulamayı indirebilirler. Kullanıcılar reklamı gördükleri uygulamada kalacakları için App Store’a girmelerine gerek olmayacak.

Android uygulama geliştiricileri, Debug Panel adı verilen in-app-debug aracını kullanıyorlar. Bu araç, SDK’nın doğru bir şekilde entegre edilip edilmediğini ve gizlilikin bilgilerin güncel olup olmadığını doğrulamalarına destek oluyor.

Yandex Ads İş Geliştirme ve Müşteri Yöneticisi Orkun Kolso, “Kaynaklarını monetization sistemlerinin kurulumu ve yönetimine ayırmadan reklam gelirlerini artırmak isteyen uygulama sahiplerine ve yöneticilerine Yandex Ads’in Easy Monetization çözümünü sunuyoruz. Easy Monetization, uygulama yayıncılarını ek masraf ve yükten kurtararak, entegre edildiği andan itibaren kullanıma hazır bir şekilde, uygulamaların reklam geliri sağlamasına yardımcı oluyor” dedi.

Yandex Ads İş Geliştirme ve Müşteri Yöneticisi Orkun Kolso
Yandex Ads İş Geliştirme ve Müşteri Yöneticisi Orkun Kolso