Anasayfa Haber Provenance Emülatörü App Store Yolunda

Provenance Emülatörü App Store Yolunda

Provenance Emülatörü App Store

Apple tarafından App Store yönergelerinin hafifletilmesinin ardından şimdi de Provenance adlı çoklu platform emülatörünün de yakında platforma geleceği duyuruldu. Provenance Proje Lideri Joseph Mattiello müjdeyi iMore‘a gönderdiği bir e-posta ile paylaştı.

Mattiello, App Store’a gönderim yapmadan önce bu yeni kuralları araştırmaları ve bazı yaşam kalitesi sorunlarını iyileştirmeleri gerektiğini söylüyor. Ayrıca App Store kurallarına uymak için bazı şeylerin değiştirilmesi gerektiği de bilgiler arasında.

Provenance; NES, SNES, Game Boy, Nintendo 64 ve Nintendo DS gibi popüler konsollardaki oyunları ve hatta Atari, Sega ve PlayStation oyunlarını taklit edebilen çok platformlu bir oyun emülatörü. Ekip ayrıca SEGA Dreamcast, Sony PlayStation 2 ve diğerlerine destek üzerinde çalıştıklarını da doğruladı.

Öte yandan SEGA, Sony ve Nintendo oyunlarını, özellikle de Nintendo oyunlarına sahip olsanız bile indirmeniz telif hakkı yasasını ihlal ediyor. Dolayısıyla Provenance’ta bu platformlardaki oyunları kullanmak için çevrimiçi olarak mevcut ücretsiz ve bağımsız olarak geliştirilmiş oyunlar aramanız gerekiyor.

Mattiello ve ekibi 2016 yılından bu yana Provenance üzerinde çalışıyor ve emülatör halihazırda AltStore ve diğer yandan yükleme yöntemleri aracılığıyla mevcut. Bu haliyle uygulama, kullanıcıların bir Apple geliştirici hesabı kullanmasını gerektiriyor.

Provenance emülatörünün App Store’da ne zaman yer alacağı henüz belli değil.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version