Anasayfa Haber Apple Vision Pro Sevkiyatlarında Ciddi Düşüş

Apple Vision Pro Sevkiyatlarında Ciddi Düşüş

Apple Vision Pro Sevkiyatları düşüş

Şubat 2024 başında ABD’de piyasaya sürülen Apple’ın Vision Pro karma gerçeklik başlığının sevkiyatlarında geçen yaklaşık 3 aylık süreçte ciddi düşüş olduğu ileri sürüldü. Apple üçüncü taraf analisti Ming-Chi Kuo, Medium sayfasında kaynaklarına göre Apple’ın Vision Pro’nun sevkiyat rakamlarının yıl için 400.000 ila 450.000 adede düşürdüğünü paylaştı. Kuo, önceki beklentinin Apple’ın 750.000 ila 800.000 adet kulaklık satacağı yönünde olduğunu söyledi.

Kuo, bu azalan sevkiyat rakamlarının, Apple’ın Vision Pro’nun satıldığı yeri genişletmeden önce bile geldiğine dikkat çekiyor. Mart ayı sonlarında Apple CEO’su Tim Cook, başlığın 2024 yılında Çin’de satışa çıkacağını duyurmuştu.

Kuo, haberinde Apple’ın Vision Pro konusunda çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Yüksek fiyatın yanı sıra, başlığı takmanın pek de konforlu olmaması zorlukların başında geliyor. Ek olarak, başlık ile çalışacak büyük karma gerçeklik uygulamalarının da şu an eksik olduğu ifade ediliyor.

Kuo, sevkiyatlardaki kesintiler nedeniyle gelecekteki karma gerçeklik başlıklarını piyasaya sürme planlarını gözden geçirdiğini iddia ediyor. Daha önceki bazı söylentiler, Vision Pro 2’nin 2025 sonlarında veya 2026 başlarında piyasaya sürebileceğini iddia ediyordu. Kuo artık bu zaman diliminin gerçekleşmeyebileceğini söylüyor.

Apple tarafından 25 Nisan’da üç aylık mali rakamlarını açıklaması beklenirken Vision Pro ile ilgili detay verilip verilmeyeceği merak konusu.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version