Anasayfa Haber Google, Hollanda’da Kuracağı Üçüncü Veri Merkezi İçin 600 Milyon Avro Yatırım Yapacak

Google, Hollanda’da Kuracağı Üçüncü Veri Merkezi İçin 600 Milyon Avro Yatırım Yapacak

Google Hollanda Üçüncü Veri Merkezi

Google, Hollanda’daki yeni bir veri merkezine 600 milyon avro yatırım yapacak. Google’ın halihazırda Hollanda’da biri Eemshaven’da 2018’de açılan ve diğeri ise Middenmeer’de 2020’de açılan olmak üzere iki veri merkezi bulunuyor. Şimdi Winschoten’de kurulacak tesis, ürettiği atık ısıyı bölgedeki gelecekteki ısıtma ağları için kullanacak ve çatısında güneş panelleri yer alacak.

Yeni veri merkezi, Google’ın ülkede devam eden genişlemesinin bir parçası. Merkezin benzersiz özelliklerinden biri de sürdürülebilirlikle ilgili özellikleri olacak. Google, 2030 yılına kadar tüm veri merkezlerini ve kampüslerini karbonsuz enerji (CFE) ile çalıştırma sözü verdi ve yeni Winschoten tesisi de bunun bir parçası.

Google, Winschoten veri merkezinin inşası ve açılmasına ilişkin henüz bir zaman çizelgesi açıklamadı. Öte yandan inşaat sırasında ve tesis devreye girdiğinde bölgede çok sayıda yeni iş yaratılması bekleniyor.

Google, Hollanda’daki genişlemenin yanı sıra küresel veri merkezlerini de genişletiyor. Şirket yakın zamanda Dallas, Oregon’da başka bir veri merkezi için izin aldı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version