Anasayfa Haber Bülten Innovation Campus Programı’nın Depremden Etkilenen Gençler ve Kadınlar İçin Özel Kontenjan Açtığı...

Innovation Campus Programı’nın Depremden Etkilenen Gençler ve Kadınlar İçin Özel Kontenjan Açtığı Kodlama ve Programlama Eğitimi Başvuruları Başladı

Innovation Campus Programı

Samsung Electronics ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen, gençlere geleceği şekillendiren teknolojilerde teknik beceriler ve yetkinlikler kazandırmayı amaçlayan Innovation Campus Programı kapsamında düzenlenecek Kodlama ve Programlama Eğitimi için başvuru süreci başladı. Açılacak olan Kodlama ve Programlama sınıfında geçen yılki depremlerden etkilenen gençler ve kadınlar için özel kontenjan sağlanacak. Eğitime katılmak isteyen adaylar 22 Mayıs 2024 tarihine kadar başvurularını iletebilecek.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın nitelikli eğitim, insana yakışır iş ve kapsayıcılık ilkelerinden yola çıkarak ilk kez 2020 yılında hayata geçirilen Innovation Campus Programı, yeni dönemde Kodlama ve Programlama Eğitimi ile devam ediyor. Program kapsamında açılacak olan Kodlama ve Programlama Sınıfı için başvurular 22 Mayıs 2024 tarihine kadar yapılabilecek. Eğitim, UNDP’nin SDG AI Lab uzmanları tarafından sunulacak ve eğitim sonrasında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı önceleyen proje önerilerinin değerlendirileceği bir hackaton da düzenlenecek.

Innovation Campus Programı’nın Kodlama ve Programlama Eğitimi, Python konseptleri, sıralama algoritmaları, veri görselleştirme ve veri analizi gibi bölümlerden oluşuyor ve eğitim sonunda düzenlenen hackaton etkinliğinde katılımcılardan program boyunca öğrendikleri bilgileri kullanarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uygun alanlarda çözüm öneren bir proje ve bu kapsamda bir yazılım oluşturmaları veya var olan bir yazılımı geliştirmeleri bekleniyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcı gençler ve kadınlar, kariyer olanaklarını geliştirecek beceri ve yetkinlikler elde etmenin yanında sertifika almaya da hak kazanacak.

Geçen yıl Şubat ayında 11 ili vuran yıkıcı depremlerden etkilenen gençler ve kadınlar için özel kontenjan ayrılan eğitime katılmak isteyen adaylar, link üzerinde yer alan formu doldurarak başvuru yapabilir.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version