Anasayfa Haber AMD, Ryzen AI 100 Strix Point Serisini Tek İsim Altında Birleştirecek, H/HS/U...

AMD, Ryzen AI 100 Strix Point Serisini Tek İsim Altında Birleştirecek, H/HS/U Alt Serisine Son

AMD Ryzen AI Pro CPU

AMD Ryzen AI 100 Strix Point serisi, 15 ila 45W TDP aralığını kapsayacak, H/HS/U alt serisi planlanmıyor. Lenovo Ürün Müdürü, AMD’nin çeşitli TDP aralıklarını kapsayan tek bir (HX?) marka lehine Ryzen H/HS/U isimlendirmesini bırakacağını iddia ediyor.

Çin sosyal medya platformu Weibo’da bir Lenovo ThinkBook Ürün Müdürü, AMD’nin bir sonraki sürümden başlayarak ürün adlandırmasını değiştirmeyi ve basitleştirmeyi planladığını açıkladı.

AMD, Ryzen AI 100 Strix Point Serisini Tek İsim Altında Birleştirecek, H/HS/U Alt Serisine Son
Weibo’daki Gönderinin İngilizce Hali Kaynak: VideoCardz

Bu iddia ASUS’un yaklaşan Vivobook S 16 dizüstü bilgisayarında Ryzen AI HX 170 işlemciyi kullanmayı planladığı bilgisinin ardından geldi. Görünüşe göre Zen5 mimarisiyle desteklenen AMD Strix Point serisi için yeni isim HX olacak. 100U (15W), 100H (35W) ve 100HS (45W) gibi çeşitli alt serileri kullanmak yerine yeni seri HX 170 gibi tüm TDP aralıklarını kapsayan tek bir ürün adına sahip olacak.

Sonuç olarak bu yeni SKU adlandırmasının gerçekten daha basit olacağı ancak aynı zamanda müşterilerin SKU’lar arasında ayrım yapmasının çok daha zor olacağı anlamına geliyor. Şimdiye kadar bu değişikliği doğrulayan bir şey görmedik ancak sızıntılar zaten Ryzen AI HX 170 SKU’sundan ve Ryzen AI 165 modellerinden bahsediyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version