Anasayfa Haber Google Fotoğraflar, Gemini Destekli Yapay Zeka Asistanına Kavuşacak

Google Fotoğraflar, Gemini Destekli Yapay Zeka Asistanına Kavuşacak

Google Fotoğraflar Gemini

Google I\O 2024 geliştirici etkinliğinde Google Fotoğraflar uygulaması için Gemini yapay zeka destekli yeni bir asistan duyuruldu. Fotoğraflara Sor adı verilen bu uygulama, galerinizden fotoğrafları/videoları kişiselleştirilmiş bir başlıkla birlikte alabiliyor, bunlarda neler olduğunu size anlatabiliyor veya bir tatilden sonra gezinin önemli anlarını oluşturabiliyor. Bu arada şirketin, Fotoğraflar’a her gün 6 milyardan fazla fotoğrafın yüklendiğini söylediğini not olarak düşelim.

Google Fotoğraflar, Gemini Desteği ile Fotoğraflara Sor Özelliği Alacak

Fotoğraflara Sor ile aradığınızı doğal bir şekilde sorabileceksiniz. Örneğin: “Ziyaret ettiğim her milli parkın en iyi fotoğrafını bana göster” dediğinizde Google Fotoğraflar size ihtiyacınız olanı gösterebilecek ve sizi tüm bu kaydırma zahmetinden kurtaracak. Gemini’nin çok modlu yeteneklerini kullanan araç, eski fotoğraflar arasında gezinirken harcayabileceğiniz zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak.

Google Fotoğraflar halihazırda fotoğraflarda/videolarda evcil hayvanlar, kişiler, yerler ve daha fazlasını arayabiliyor. Ayrıca, Anılar adı verilen bir özellik aracılığıyla eski fotoğraf ve videoları not defteri benzeri bir zaman çizelgesinde sunuyor. Yapay zeka asistanı bu özelliklerin üzerine inşa ediliyor ve ayrıntıları ortaya çıkarmak için fotoğrafların bağlamını ve konusunu anlayabiliyor.

Google aracın gizlilik konusuna da odaklandığı belirtiyor: “Google Fotoğraflar’daki kişisel verileriniz hiçbir zaman reklam amacıyla kullanılmaz. Kötüye kullanım veya zarara yönelik nadir durumlar dışında, insanlar Fotoğraflara Sor’daki konuşmalarınızı ve kişisel verilerinizi incelemeyecektir. Ayrıca, diğer Gemini modelleri ve ürünleri de dahil olmak üzere, Google Fotoğraflar dışında herhangi bir üretken yapay zeka ürününü bu kişisel veriler üzerinde eğitmiyoruz.”

Fotoğraflara Sor, bu yaz Google Fotoğraflar kullanıcılarına sunulacak deneysel bir özellik olacak. Google, aracın devam eden bir çalışma olduğunu ve her şeyin doğru olmayabileceğini söylüyor.