Anasayfa Haber Android 15 Beta 2 Yayınlandı

Android 15 Beta 2 Yayınlandı

Google bugün Android 15 Beta 2 sürümünü yayınladı. Yeni sürüm Pixel modellerinin yanı sıra Honor, iQOO, Lenovo, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Tecno, Vivo ve Xiaomi gibi markaların telefon, tablet ve katlanabilir form faktörleri için de yayınlandı. Google’ın  zaman çizelgesine göre bir sonraki beta haziran ayında, son beta ise temmuz ayında yayınlanacak ve ardından herkese açık sürümün zamanı gelecek.

Android 15 Zaman ÇizelgesiAndroid 15 Beta 2 sürümüyle beraber özel alan özelliği bizi karşılıyor. Özellik sayesinde hassas uygulamaları ekleyebileceğiniz ayrı bir alan oluşturabileceksiniz. Özel alan kilitlendiğinde bu uygulamalar son kullanılanlar görünümünden, bildirimlerden, ayarlardan ve diğer uygulamalardan gizlenir.

Ayrıca pilin gereksiz yere tükenmesini önlemek için uygulamaların altı saatten fazla aktif olarak çalışamayacak olması da yeni bir özellik olarak öne çıkıyor. Büyük ekranlarda çoklu görev özelliği ise uygulamalar arasında hızla geçiş yapmak için görev çubuğunu ekrana sabitlemenize olanak tanıyarak geliştirildi. Yıllardır bazı üçüncü parti görünümlerde yapılabildiği gibi favori bölünmüş ekran uygulama kombinasyonlarınızı hızlı erişime kayıt edebileceksiniz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version