Anasayfa Haber Apple, iPhone için Araç Hareket İşaretleri ile Hareket Hastalığını Azaltacak

Apple, iPhone için Araç Hareket İşaretleri ile Hareket Hastalığını Azaltacak

iPhone Araç Hareket İşaretleri

Apple bu yılın sonuna doğru cihazlarına gelecek yeni erişilebilirlik özelliklerini duyurdu. Bu özelliklerden birisi de araç yolcuları arasında yaygın olan ve iPhone ile iPad cihazlara bakarken hareket hastalığı olarak da bilinen taşıt tutmasını önlemeyi amaçlayan Araç Hareket İşaretleri (Vehicle Motion Cues) olacak.

Apple’a göre araştırmalar, hareket hastalığının genellikle kişinin gördükleriyle hissettikleri arasındaki duyusal çatışmadan kaynaklandığını gösteriyor. Bu da bazı kullanıcıların hareket halindeki bir araçta sürerken rahatça iPhone veya iPad kullanmasını engelleyebiliyor.

Araç Hareket İşaretleri’nin ekranda hareketteki gerçek zamanlı değişiklikleri gösteren görsel öğelerin kullanılmasıyla bu duyusal çatışmayı önlemek üzere tasarlanmış olduğu belirtiliyor. Apple’ın açıklaması şu şekilde: “Araç Hareketi İşaretleri ile ekranın kenarlarındaki animasyonlu noktalar, ana içeriğe müdahale etmeden duyusal çatışmayı azaltmaya yardımcı olmak için araç hareketindeki değişiklikleri temsil eder. Araç Hareket İşaretleri, iPhone ve iPad’de yerleşik sensörleri kullanarak kullanıcının hareket halindeki bir araçta olduğunu algılar ve buna göre yanıt verir. Bu özellik iPhone’da otomatik olarak gösterilecek şekilde ayarlanabilir veya Denetim Merkezi’nden açılıp kapatılabilir.”

Apple, ayrıca kullanıcıların cihazlarını yalnızca gözleriyle gezinmelerine olanak sağlayacak bir göz izleme özelliği de sunacak. Ayrıca bu yılın sonlarında CarPlay ses kontrolü ve yeni Müzik Haptikleri de çıkış yapacak. Müzik Haptikleri müziğin sesinde dokunuşlar, dokular ve rafine titreşimler oynatmak için ‌iPhone‌’daki Taptic Engine’i kullanarak işitme engelli veya işitme güçlüğü olan kullanıcıların müzik deneyimi yaşamasına olanak tanıyacak.

Apple’ın yeni özellikleri Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iOS 18 ile sunmasını bekleyebiliriz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version