Anasayfa Haber Canon EOS R1 Çıkış Tarihi Açıklandı

Canon EOS R1 Çıkış Tarihi Açıklandı

Canon EOS R1

Yıllardır devam eden söylentilerin ardından Canon sonunda EOS serisi için amiral gemisi EOS R1 fotoğraf makinesinin üzerinde çalışıldığını doğruladı. Tam kare aynasız fotoğraf makinesinin bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Canon EOS R1 Neler Sunacak?

Şirket, profesyonel sınıf kameranın RF yuvasına sahip olacağını ve EOS R3 ile karşılaştırıldığında gelişmiş video ve sabit performans sunacağını söylüyor. EOS R1 yeni bir CMOS sensörünü, Digic Accelerator adı verilen yeni bir görüntü işlemcisini ve mevcut Digic X işlemciyi birleştiren yükseltilmiş bir görüntü işleme sistemine sahip olacak.

Canon, sistemin büyük miktarda veriyi yüksek hızda işleyebileceğini ve otomatik odaklama ve diğer alanlarda ilerlemeler sağlayabileceğini iddia ediyor. Şirket, “yüksek hızlı ve yüksek doğrulukta nesne tanıma” elde etmek için görüntü işleme sisteminin yeteneklerini derin öğrenme teknolojisiyle birleştirebildiğini paylaştı.

Nesne tanıma, bir spor oyununda (top atmak gibi) belirli bir eylemi gerçekleştiren bir oyuncuyu tespit edebilen ve onu bir atış için ana konu olarak tanımlayabilen, Eylem Önceliği adı verilen bir özelliğe güç sağlayacak. Sistem, fotoğrafçının bir oyunun önemli anlarını yakalamayı kaçırmadığından emin olmak için otomatik odaklama çerçevesini anında o kişinin yönüne kaydırabilecek.

Canon, EOS R1’in sporcuları spor etkinlikleri sırasında anlık olarak görüş alanı dışında olsalar bile takip edebildiğini iddia ediyor. İlk duyuruda spora odaklanılması, kameranın bu yaz Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda teste tabi tutulabileceğini gösteriyor.

Ek olarak Canon, başlangıçta PC yazılımı için geliştirilen görüntü paraziti azaltma özelliğini doğrudan kameraya getirdiğini söylüyor. Şirket, bunun görüntü kalitesini daha da artırdığını ve kullanıcıların yaratıcı hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Canon şu an için yeni tam kare aynasız fotoğraf makinesinin fiyatı hakkında ise bir açıklama yapmadı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version