Anasayfa Haber Intel Thunderbolt Share İki Bilgisayarı Bağlamanızı Sağlıyor

Intel Thunderbolt Share İki Bilgisayarı Bağlamanızı Sağlıyor

Intel Thunderbolt Share

Intel, Thunderbolt bağlantı noktasına sahip Windows bilgisayarlara sahip kişilere veri ve ekranlarını paylaşmaları için Thunderbolt Share adını verdiği yeni bir yol sunuyor.

Intel, Thunderbolt 4 veya Thunderbolt 5 bağlantı noktasına sahip iki bilgisayarın birbirine bir kabloyla bağlanabileceğini veya Thunderbolt destekli bir bağlantı istasyonuna bağlanarak yeni Thunderbolt Share yazılımını etkinleştirebileceğini söylüyor.

Intel’in açıklaması şu şekilde: “İçerik oluşturucular ve oyuncular, çoklu bilgisayarlı iş akışları ve meslektaşları arasındaki kolay işbirliği sayesinde gelişmiş üretkenliğin keyfini çıkaracak ve tercih ettikleri çevre birimlerini paylaşabilecekler. Tüketiciler ve iş profesyonelleri, paylaşılan monitörlerle daha iyi ergonomiden yararlanacak ve birden fazla bilgisayar kullanarak çalışma alanlarını en üst düzeye çıkarabilecekler.”

Intel yeni yazılım özelliğinin sadece tek bir fare ve klavyeyle kontrol edilebilen iki bilgisayar arasında daha akıcı ve sıkıştırılmamış bir video ekranı paylaşımı sunmak için Thunderbolt donanımının yüksek bant genişliğini ve düşük gecikme süresini kullanabileceğini ifade ediyor. Thunderbolt Share ayrıca, kablosuz ağ bağlantısına kıyasla kablolu bağlantının sunduğu ekstra güvenliğin yanı sıra, bağlı iki bilgisayar arasında yüksek veri hızlarıyla dosya aktarabilecek.

Intel, yazılımın 2024 yılının ikinci yarısından itibaren belirli Windows bilgisayarlara dahil edileceğini söylüyor. Bilgisayarları ve aksesuarları için Thunderbolt Share yazılım desteğine sahip olacak şirketler arasında Lenovo, Acer, MSI, Razer, Kensington, Belkin, Promise, Plugable ve OWC gibi isimler var.

Yayınlanan Thunderbolt Share yazılımının ilk sürümü de donanım ve yazılım gereksinimlerini karşılayan Windows 10 veya Windows 11 bilgisayarlarla çalışabiliyor. Intel, bağlı olan en az bir PC veya Thunderbolt aksesuarının üretici tarafından Thunderbolt Share lisansına sahip olması gerektiğinin altını çiziyor.