Anasayfa Haber Bülten Samsung, Galaxy AI Özelliklerini Eski Modellere Getiriyor

Samsung, Galaxy AI Özelliklerini Eski Modellere Getiriyor

İlk olarak Galaxy S24 Serisi’nde yer alan yapay zeka yetenekleri, 28 Mart itibarıyla çıkan One UI 6.1 güncellemesiyle birlikte kademeli olarak Galaxy S23 Serisi, Z Flip5, Z Fold5, S23FE ve Tab S9 Serisi cihazlarda kullanıma sunulmuştu. Samsung Electronics, son olarak bu güncellemenin Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra modellerine ek olarak Galaxy Z Fold4, Galaxy Flip4 akıllı telefon modellerine geldiğini ve Galaxy AI yapay zeka özelliklerinin bu modellerde de kullanılabileceğini duyurdu.

Güncellemeyi Galaxy’nin daha önceki tablet modellerinden Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus, Galaxy Tab S8 Ultra da alacak. Böylece Arama Asistanı (Live Translate ve Text Call) haricindeki tüm Galaxy AI yetenekleri bu modellerde de kullanılmaya başlanacak. Bu sayede kullanıcılara günlük yaşamını kolaylaştıran premium mobil yapay zeka deneyimleri sunmak için tasarlanan Galaxy AI yapay zeka dünyası, daha fazla sayıda Galaxy kullanıcısını kapsayacak.

Samsung Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Flip4

Galaxy AI’ın hayatı kolaylaştıran yanları daha fazla Galaxy kullanıcısının hayatına dahil oluyor

Galaxy AI’ın Google ile Circle to Search özelliği, kullanıcıların ekranda gördükleri herhangi bir nesneyi ya da içeriğin etrafında parmaklarıyla bir daire çizerek o nesne ya da içerik hakkında Google’da arama yapmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, bir ürünü, kıyafeti ya da cihazı beğenip satın almak istediklerinde Circle to Search ile bu nesneyi daire içine alarak web’de hızlıca bulabilecek. Web Asistanı ile Galaxy kullanıcıları haberlerin ya da web sayfalarının kısa özetine erişebiliyor ve yeni gelişmeleri takip ederken zaman kazanıyor. Yapay zeka destekli Chat Asistanı, arkadaşlarla günlük sohbetler için içerik önerilerinin yanında iş arkadaşlarıyla veya iş ortaklarıyla yapılan yazışmalarda daha resmi ve kurumsal bir dilde yanıtlar üretebiliyor. Ses Kaydı Asistanı, yapay zeka ve Konuşmadan Metne aktarım teknolojileriyle ses kayıtlarını yazıya geçirebiliyor, özetini çıkarabiliyor ve hatta tercümesini de gerçekleştirebiliyor ve bu sayede günlük iş yükünü azaltıyor. Not Asistanı, AI desteğiyle tutulan notların özetini çıkartıyor, notları özel şablonlara yerleştiriyor, kapak sayfaları öneriyor ve daha düzenli ve üretken bir not alma deneyimi sunuyor.

Galaxy modellerinin güçlü kamera özelliklerine artık AI eşlik ediyor

Galaxy dünyası Galaxy kullanıcılarına fotoğraf ve video deneyimini ileriye taşıyan birçok yerleşik kamera özelliği sunarken kamera yetenekleriyle sunulan bu deneyim Galaxy AI’ın yapay zeka entegrasyonlu fotoğraf ve video düzenleme özellikleriyle  ileriye taşınıyor. Yaratıcı Düzenleme, fotoğrafları çektikten sonra dahi fotoğrafın içindeki nesneleri yeniden boyutlandırma, konumunu değiştirme ya da hizalama olanağı sunuyor. Galaxy kullanıcıları kendi ürettikleri fotoğraflar üzerinde diledikleri oynamaları daha az eforla daha özgürce yapabiliyor. Düzenleme Önerisi ise kullanıcının tercih ettiği, her fotoğrafa uygun düzenleme önerisi sunarak mevcut fotoğraf düzenleme deneyimini bir adım ileri taşıyor. Anlık Ağır Çekim, çekilen videolardaki hareketli sahneleri algılayıp aksiyon sahnelerini yavaşlatarak öne çıkarılmasını sağlıyor. Bu sayede videolara bir aksiyon filmi yönetmeninin dokunuşu eklenmesini ve videoların daha profesyonel görünmesini sağlıyor. Böylece Galaxy kullanıcılarının kendilerini içlerinden geldiği gibi özgürce ifade ederek ürettiği ve anılarını ölümsüzleştirerek paylaştığı tüm fotoğraf ve videolar, yapay zekanın dokunuşu ve önerileriyle birlikte yepyeni bir estetiğe kavuşuyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version