Anasayfa Haber Xbox “Şimdi Yakala, Sonra Bildir” Sistemiyle Topluluk Kalitesini Arttırdığını İddia Ediyor

Xbox “Şimdi Yakala, Sonra Bildir” Sistemiyle Topluluk Kalitesini Arttırdığını İddia Ediyor

Xbox
Microsoft Xbox

Microsoft, son bir buçuk yıldır her altı ayda bir Xbox oyuncularının çevrimiçi güvenliğini nasıl izlediğine dair raporlar yayınlıyor. Bu hafta şirket yeni araçlar ve raporlama özellikleri sayesinde oyuncu topluluğunda iyileşmeler gördüğünü iddia ettiği dördüncü raporunu yayınladı.

Xbox Wire’daki bir gönderide Microsoft, Temmuz 2023’te kullanıma sunduğu sesli raporlama özelliğinin olumlu sonuçlar verdiğini söylüyor. Bu özellik oyuncuların oyunlarda Microsoft’un Xbox Topluluk Standartlarını ihlal eden diğer oyuncuların kullandığına inandıkları dili kaydedip göndermelerine olanak tanıyor. Blog yazısında şunlar belirtiliyor:

“Çıkışından bu yana ‘şimdi yakala, sonra bildir’ sistemimiz kullanılarak 138 bin ses kaydı yakalandı. Bu raporlar Uygulama Eylemi sistemiyle karara bağlandığında oyuncuların %98’i davranışlarında iyileşme gösterdi ve yaptırım almamaya başladı.”

Şirket Ağustos 2023’te Xbox oyuncuları için adına Uygulama Eylemi dedikleri sistemi başlattı. Bu sistem davranış kurallarını ihlal etmeleri halinde oyunculara yaptırımlar uyguluyor. Birden fazla yaptırım alınması sonucunda çevrimiçi erişimin geçici olarak askıya alınması, hatta hesabın kalıcı olarak askıya alınmasına yol açıyor.

Microsoft ayrıca sahte Xbox hesaplarının çevrimiçi olarak kullanılmasını engellemek için de ilerleme kaydetti. Şirket yöntemlerinin “milyonlarca sahte hesabın oluşturulur oluşturulmaz kullanılmasını engellediğini” söylüyor.