Anasayfa Haber Wear OS 5 Geliştirici Önizlemesi Yayınlandı

Wear OS 5 Geliştirici Önizlemesi Yayınlandı

Google, Android 14 tabanlı Wear OS 5’in geliştirici önizlemesini yayınladı. Bu sürümün herkese açık olmadığını, adında da açıkça belirtildiği gibi sadece geliştiriciler tarafından kullanılmak üzere tasarlandığını unutmayın.

Google, Wear OS 5 kullanan tüm akıllı saatler için ana sorun noktası olan pil ömrünü iyileştirmeye devam etmeye odaklanıyor. Şirket yeni sürümde bir koşuyu takip etmenin Wear OS 4‘e göre %20 daha az güç tüketeceğini belirtiyor. Ayrıca 2025’in başlarından itibaren Google Play’de yayınlanan tüm yeni saat yüzleri Watch Face Formatını kullanmak zorunda olacak.

Wear OS 5 Saat yüzleriDiğer kütüphaneleri kullanan mevcut yüzler ise yeni formata geçmeden güncelleme alabilecek. Wear OS 5 ile Google, farklı saat ekranı boyutları için duyarlı kullanıcı arayüzlerinin nasıl oluşturulacağına dair yeni yönergeler yayınlıyor ve ayrıca uyarlanabilir düzenler ve bileşenler sunuyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version