Anasayfa Haber Winamp Yılın Sonlarına Doğru Açık Kaynak Kodlu Hale Gelecek

Winamp Yılın Sonlarına Doğru Açık Kaynak Kodlu Hale Gelecek

Winamp açık kaynak koldu hale geliyor.

Windows için popüler medya oynatıcısı Winamp, bu yılın sonlarına doğru açık kaynak kodlu hale gelecek. Winamp’ın geliştiricileri Windows uygulamasının 24 Eylül’de dünya çapındaki geliştiricilerin kullanımına açılacağını duyurdu.

Justin Frankel ve Dmitry Boldyrev, bundan yirmi yıl önce Nullsoft çatısı altında Winamp’ı geliştirmeye başlamışlardı. Uygulama hafif tasarımı, kapsamlı özelleştirmesi ve oynatıcının işlevselliğini genişletmek için bir dizi eklentisi ile ünlüydü.

Ancak Nullsoft 1999 yılında önce AOL tarafından, 2014 yılında ise Radionomy tarafından satın alındı. Hatta o dönemde Microsoft’un da Winamp ve Shoutcast’i satın almak için AOL ile görüştüğüne dair söylentiler vardı.

Winamp yayınladığı bir blog yazısında, dünyanın dört bir yanındaki geliştiricileri, uygulamayı kendi fikirleriyle katkıda bulunmaları için davet etti. Medya oynatıcı, kullanıcıların ürünü geliştirmek için doğrudan katkıda bulunmalarına olanak tanıyor ve ilgilenen geliştiriciler doğrudan web sayfası üzerinden kayıt olabiliyorlar.

Yapılan bu duyurunun Winamp’ın Android ve iOS gibi diğer platformlardaki uygulamaları için geçerli olmadığını belirtmeden geçmeyelim.