Anasayfa Haber Exynos 2500, Snapdragon 8 Gen 4’ü Enerji Verimliliğinde Geçebilir

Exynos 2500, Snapdragon 8 Gen 4’ü Enerji Verimliliğinde Geçebilir

Exynos 2500, Snapdragon 8 Gen 4'ü Enerji Verimliliğinde Geçebilir
Samsung Exynos 2500

Samsung’un yeni amiral gemisi işlemcisi Exynos 2500 hakkında söylentiler bir süredir dolaşıyor. Yeni bir rapora göre işlemci güç verimliliği açısından Qualcomm’un yaklaşan Snapdragon 8 Gen 4’ünü geride bırakabilir.

Bu ayın başlarında Samsung ve Synopsys, ortak bir basın açıklamasında 3nm işlem tasarım prototiplerini başarıyla seri üretime geçirdiklerini duyurdu. Samsung’un yaklaşan Exynos 2500 çipi için bu 3nm tasarımını kullanacağına dair açık spekülasyonlar vardı. Business Korea’nın bir raporu da aynı şeyi iddia ederek Galaxy S25 serisinin bu çipe sahip olacağını ortaya koyuyor.

Raporun en ilginç kısmı Samsung Exynos 2500’ün Snapdragon 8 Gen 4’ten daha iyi enerji verimliliğine sahip olacağı iddiası. Tarihsel olarak Qualcomm çipleri ham performans açısından bir avantaja sahipken, Exynos işlemciler büyük ölçüde güç verimliliğine odaklandı. Yeni söylentilere inanılacak olursa, trend yakında çıkacak olan SoC’lerle de devam edecek gibi görünüyor.

Henüz bu iddiayı destekleyecek hiçbir rakam veya kıyaslama olmasa da Exynos 2500’ün çekirdek yapılandırması hakkında da çok az şey biliyoruz. Kaldı ki bu bilgi çipin performansını ve verimliliğini belirlemede çok önemli olacak. Exynos 2500 ile ilgili doğrulanan özelliklerinden biri de ARM Cortex-X5 çekirdeklerine sahip olacağıdır. ARM Cortex-X5’in Snapdragon 8 Gen 4’te beklenen Oryon CPU çekirdeklerinden daha iyi performans gösterdiği ve mevcut en güçlü akıllı telefon CPU’su olacağı söyleniyor.

Bu ayrıntıların çoğunun sızıntılara ve endüstri raporlarına dayandığını unutmamalı ve SoC’nin potansiyel özellikleri, performansı hakkında ayrıntıları ortaya koysalar da bunları kesin doğru olarak kabul etmemeliyiz. Sizce emerji verimliliğinde hangi çip öne geçecek? Yorumlarda bize bildirin.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version