Anasayfa Haber Apple, 2nm Çipler İçin TSMC İle Görüşmüş Olabilir

Apple, 2nm Çipler İçin TSMC İle Görüşmüş Olabilir

Apple 2nm Çip

Economic Daily News‘in haberine göre Apple Operasyon Direktörü Jeff Williams, TSMC’nin yakında piyasaya çıkacak 2nm çiplerinin tedarikini güvence altına almak için Tayvan’ı ziyaret etti. Ziyaretin Williams ve TSMC Başkanı Wei Zhejia arasında özel yapay zeka yongalarını görüşmek ve Apple’ın yonga üreticisinin 2025 yılında üretime başlayacak olan 2nm üretim sürecine erişebilmesini sağlamak için bir toplantı içerdiği anlaşılıyor.

2nm çipe geçiş 3nm sürecine kıyasla %10 ila 15’lik bir performans artışı ve %30’a varan güç tasarrufu sağlayacak. TSMC bu çipleri gereken ölçekte ve kalitede üretebilen tek şirket olmaya devam ettiği için 2nm çiplerin erken tedarikini güvence altına almak Apple için kritik önem taşıyor.

Son olarak Cupertino devinin 3nm yongaları için TSMC’nin mevcut yonga üretim kapasitesinin tamamını rezerve ettiğini ve 2nm çipleri ilk olarak iPhone 17 serisinde görmeyi beklediğimizi ekleyelim.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version