Anasayfa Haber Bülten ASUS, Copilot+ PC ASUS Vivobook S 15’i Tanıttı

ASUS, Copilot+ PC ASUS Vivobook S 15’i Tanıttı

ASUS, yalnızca çevrimiçi olarak düzenlenen Next Level. AI Incredible. lansman etkinliğinde ASUS Vivobook S 15’in (S5507) lansmanını gerçekleştirdi. Snapdragon® X Elite ile güçlendirilen cihaz, Windows AI özellikleri ve kullanıcının iş ve oyun hayatını iyileştirmeyi amaçlayan özel ASUS AI uygulamaları koleksiyonu ile şirketin ilk Copilot+ bilgisayarı olma özelliği taşıyor.

“ASUS olarak ilk yapay zeka bilgisayarımızın lansmanıyla başlayan bu yolculukta, yeni bir kişisel bilgisayar çağının başlangıcındayız.” Etkinlikte konuşan ASUS Eş CEO’su S.Y. Hsu ise şunları söyledi: “Snapdragon X Elite ile güçlendirilmiş ilk ASUS Copilot+ bilgisayarımızın lansmanı bizim için önemli bir dönüm noktasıdır ve bu cihazların tüketici bilgisayarlarının geleceği olduğuna ve çalışma, eğitim, yaratma ve oyun oynama şeklimizi büyük ölçüde değiştireceğine inanıyoruz.”

Microsoft ve Qualcomm® Technologies, Inc. şirketlerinden konuşmacıların yer aldığı etkinlik, Microsoft’un ASUS Copilot+ PC’ye ulaşacak PC’ler için yeni Windows deneyimlerinin ve standartlarının tüm kapsamını resmi olarak açıkladığı daha önceki bir etkinliği takip etti. Etkinlik şirketin sosyal medya kanalları üzerinden yayınlandı ve resmi ASUS YouTube hesabından tekrar izlenebiliyor.

ASUS Vivobook S 15

“Bilgisayar sektöründe olmak için heyecan verici bir zaman ve ASUS gibi ortaklarla işbirliği yapmak, müşterilerimiz için yapay zeka yazılımlarının kilidini açan yenilikçi donanımları hayata geçirmemizi sağlıyor. Derin mühendislik işbirliğimiz, tüketicilere en son teknolojiyi sunmamızda etkili oldu. ASUS Vivobook S 15’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, Windows’ta Copilot, Recall ve Cocreator’ın gücünü bir araya getirerek, bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarmalarını sağlamak için birlikte çalışan cihaz ve bulut tabanlı yapay zekanın potansiyelini sergiliyoruz.” 

Qualcomm Incorporated Başkanı ve CEO’su Cristiano Amon, “Qualcomm ve ASUS’un tüketicilere ve işletmelere sektör lideri yenilikler getirmek için birlikte çalışmasından heyecan duyuyorum ve en son işbirliğimiz şimdiye kadarki en iyisi” dedi. “Snapdragon X Elite ile performans yeniden doğuyor ve ASUS Vivobook S 15 gibi inanılmaz yenilikleri kullanıcıların hizmetine sunmak için ASUS ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.”

ASUS Vivobook S 15, şirketin ilk Copilot+ bilgisayarı ve Snapdragon X Elite Platformunun verimli gücü ve dahili yapay zeka motoru ile kullanıcılar, özel entegre Qualcomm Oryon™ CPU’nun bir sonucu olarak donanım hızlandırmalı yapay zeka işlevlerinin ve performans ve verimliliğin keyfini çıkarabiliyorlar. ASUS Vivobook S 15, çarpıcı 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekranı, Harman Kardon sertifikalı ses ve 14,7 mm inceliği, 1,42 kg hafifliği ile zahmetsiz mobilite için tasarlandı.

Yapay zeka gücü

ASUS Vivobook S 15, en yeni Windows AI araçlarını sunan ilk yeni nesil ASUS Windows Copilot+ PC olma özelliği taşıyor. Dahili Qualcomm Hexagon NPU’ya sahip Snapdragon X Elite ile güçlendirilen bilgisayar, cihaz üzerinde hızlı yapay zeka işleme için 45 TOPS Neural motora sahip. Depolama seçenekleri arasında 32 GB 8448 MHz LPDDR5X RAM’e kadar yapılandırılabilir bellek ile ultra hızlı 1 TB PCIe 4.0 SSD bulunuyor. 

Yeni nesil yapay zeka destekli geliştirmeler arasında Windows Studio Efektleri ve ASUS AiSense IR kamera yer alıyor. Kameranın varlık algılama özellikleri, kullanıcı uzağa baktığında ekranı karartan Adaptif Karartma ve kullanıcı uzaklaştığında dizüstü bilgisayarı otomatik olarak kilitleyen ve geri döndüğünde kilidi açan Adaptif Kilit özelliğini etkinleştiriyor. Ayrıca ASUS Vivobook S 15, şirketin özel yapay zeka uygulaması StoryCube’e sahip ilk cihaz olma özelliğini taşıyor. StoryCube, yakalanan ham dosyaları sıralamak, düzenlemek, yönetmek ve dışa aktarmak için yapay zeka yardımı kullanarak tüm dijital varlıkları yönetmenin en akıllı, en kullanışlı ve en güçlü yolu oluyor.

Bu güçlü donanımdan yararlanan ASUS Vivobook S 15, portre modunda görüntülü görüşmeler sırasında aydınlatma ve gürültü gidermeyi geliştiren Windows Studio Efektleri ve kullanıcılar uzaklaştığında otomatik kilitleme ve geri döndüklerinde otomatik kilit açma ve kullanıcı uzağa baktığında otomatik karartma sağlayan uyarlanabilir kilit özelliğini etkinleştiren Yapay Zeka Destekli Güvenlik özellikli ASUS AiSense Kamera gibi gelişmiş özellikleri entegre ediyor. Ayrıca, doğru gerçek zamanlı altyazılar için Canlı Altyazılar içeriyor ve Cocreator, kullanıcıların eskizleri bitmiş sanat eserlerine dönüştürmelerini sağlıyor. Bu yenilikçi teknolojiler yalnızca güvenlik ve gizliliği artırmakla kalmıyor, aynı zamanda görsel-işitsel deneyimi yükseltiyor ve yaratıcılığın kilidini açıyor.

Taşınabilirlik

Zahmetsiz taşınabilirlik için tasarlanan ASUS Vivobook S 15, minimalist estetiğiyle zarafeti yeniden tanımlayan 14,7 mm ultra ince ve 1,42 kg hafif tamamen metal tasarımıyla öne çıkıyor. Birinci sınıf CNC oymalı logosu şık bir dokunuş katarken, çok yönlü konik yekpare tasarımı güç ve sağlamlık sağlıyor. 

Yüksek kapasiteli 70 Wh pil, hızlı şarj desteği ve neredeyse her kaynaktan rahat şarj için ASUS USB-C® Easy Charge ile 18 saate kadar kesintisiz üretkenlik veya eğlence sunuyor.

Birinci sınıf tasarım, kullanıcıların kişiliklerine ve ruh hallerine mükemmel şekilde uyan stilleri kişiselleştirmelerine olanak tanıyan tek bölgeli RGB arkadan aydınlatmalı bir klavye içeriyor. Özel bir Copilot tuşu, kullanıcıların sadece bir saniye içinde Windows AI destekli araçlara ulaşmasını sağlıyor ve süper büyük, süper akıllı dokunmatik yüzey, zahmetsiz gezinme ve genişletilmiş bir çalışma alanı sunuyor. Kullanıcılar sezgisel hareketlerle sesi ayarlamaktan ekran parlaklığını optimize etmeye veya video oynatmayı yönetmeye kadar çeşitli görevleri sorunsuz bir şekilde kontrol edebiliyorlar.

Bağlantı

Kapsamlı bir I/O bağlantı noktası setiyle donatılan ASUS Vivobook S 15, hareket halindeyken sorunsuz bağlantı için yapılandırılmış. Hızlı şarjı, 4K harici ekranları ve 40 Gbps’ye kadar veri aktarımını destekleyen iki USB4® bağlantı noktasının yanı sıra iki USB 3.2 Gen 1 Type-A bağlantı noktası, bir HDMI 2.1 bağlantı noktası, bir microSD kart okuyucu ve kullanıcı deneyimini yükseltmek için bir ses kombo jakına sahip.  

Qualcomm FastConnect™ 7800 sistemi tarafından etkinleştirilen WiFi 7 sayesinde ASUS Vivobook S 15, WiFi 6’yı 4,8 kat geride bırakarak 5,8 Gbps’ye kadar yüksek hızlar sunuyor ve kesintisiz akış, zahmetsiz görev tamamlama ve yıldırım hızında indirme sağlıyor.

Görsel-işitseller

ASUS Vivobook S 15, üretkenlik, yaratıcılık veya eğlence için birinci sınıf bir görsel-işitsel deneyim sunuyor. 15.6 inçlik 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekran, canlı ve gerçekçi renklerle rafine speküler vurguluyor ve olağanüstü gölge detayları sunuyor. Bu sınıfının lideri ekran, ultra geniş %89 ekran-gövde oranına, 0,2 ms tepki süresine, sinema sınıfı %100 DCI-P3 renk gamına sahip ve VESA DisplayHDR™ True Black 600 sertifikalı. Ayrıca gelişmiş göz bakımı için TÜV Rheinland sertifikalı düşük mavi ışık seviyeleri sunuyor ve ekranın kendisi, yanma riskini önemli ölçüde azaltmak için özel ASUS OLED Care sistemimiz tarafından korunur. Bu çarpıcı ekranı tamamlayan güçlü Harman Kardon sertifikalı ses sistemi, sürükleyici ve çok boyutlu Dolby Atmos ses sunuyor. 

Kısacası, yeni ASUS Vivobook S 15’in tanıtımı, yapay zeka destekli bilişimde önemli bir sıçramaya işaret ediyor. Bu cihaz ile ASUS, ödün vermeden inovasyona olan bağlılığını bir kez daha teyit ederken, Microsoft ve Qualcomm Technologies gibi sektör devlerinden konuşmacıların yer aldığı bu etkinlik, teknolojik ilerlemeyi yönlendiren işbirlikçi çabaları gözler önüne serdi. Sektör bu yeni bilgisayar çağına adım atarken, ASUS hem biçim hem de işlev açısından mükemmellik sunarak öncülük etmeye devam ediyor.

ASUS Vivobook S 15 Özellikleri

ASUS Vivobook S 15 (S5507)
Bilgi işlem platformu Qualcomm® Snapdragon® X Elite Platform
Qualcomm® Snapdragon® X Plus Platform
CPU  Up to Qualcomm® Oryon CPU
NPU Up to Qualcomm® Hexagon NPU (45 TOPs dedicated NPU)
Grafikler  Up to Qualcomm® Adreno GPU
Ekran c15,6″ 16:9 (2880 x 1620) 120 Hz ASUS Lumina OLED ekran, 3 taraflı NanoEdge %89 ekran-gövde oranı, 0,2 ms tepki süresi, %100 DCI-P3 renk gamı, DisplayHDR™ True Black 600 sertifikalı, ortalama Delta-E < 1, 600 nit en yüksek parlaklık
Şase Malzemeler: Metal kapak

Renk: Soğuk Gümüş

İşletim sistemi Windows 11 Home/Pro
Ana bellek Up to 32 GB LPDDR5X 8448 MHz 
Depolama Up to 1 TB PCIe® 4.0 SSD
Bağlanabilirlik WiFi 7 (Dual-band 802.11ax)

Qualcomm® FastConnect 7800
Bluetooth® 5.4

c Kamera  FHD IR kamera 

Windows Studio Efektli ASUS AiSense kamera, ASUS Adaptif karartma ve ASUS Adaptif kilit

I/O ports  2 X USB4®

2 X USB 3.2 Gen 1 Type-A

1 x HDMI® 2.1 TMDS

1 X Audio combo jack 

1 X MicroSD card reader

Klavye Özelleştirilebilir Tek bölgeli RGB arka ışık

Copilot tuşu ve emoji kısayol tuşlu ASUS ErgoSense klavye

Gürültü azaltma teknolojisi

Touchpad ASUS ErgoSense dokunmatik yüzey

Akıllı hareket dokunmatik yüzeyi

Sessiz dokunmatik yüzey teknolojisi

Ses Dolby Atmos®

Harmon Kardon-certified

Smart amplifier

ASUS Audio Booster

Pil 70 Wh ile 18 saate kadar pil ömrü
AC adaptör 90 W
Boyutlar  352.6 x 227 x 14.7~15.9 mm
Ağırlık 1.42 kg

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version