Anasayfa Haber Microsoft, Yapay Zeka Odaklı Windows PC’leri Copilot+ PC Olarak Adlandıracak

Microsoft, Yapay Zeka Odaklı Windows PC’leri Copilot+ PC Olarak Adlandıracak

Copilot+ PC

Microsoft, Copilot+ PC adını verdiği yeni bir Windows PC kategorisini duyurdu. Şirket, Copilot+ PC’lerin şimdiye kadar üretilmiş en hızlı, en akıllı Windows PC’ler olacağının altını çiziyor.

Copilot+ PC Windows PC’ler Neler Sunacak?

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Intel, AMD ve Qualcomm’un Windows’u ve Copilot asistanını çalıştıracak yapay zeka tabanlı çiplere sahip işlemciler sunacağını söyledi. Microsoft, Dell, HP, Acer, Asus, Samsung ve Lenovo dahil büyük bilgisayar şirketlerinin çoğu da Copilot+ PC’ler üretecek.

Microsoft Başkan Yardımcısı ve Tüketici Baş Pazarlama Sorumlusu Yusuf Mehdi, bu yeni bilgisayarların “inanılmaz derecede ince, hafif ve güzel” olacağını ve “çığır açan yapay zeka deneyimlerine” sahip olacağını ifade ediyor..

Yeni Copilot+ PC’lerin, içinde Apple M3 çipi bulunan bir MacBook Air’den “yüzde 58 daha hızlı” olacağı iddia ediliyor. Bunun Qualcomm Snapdragon X çipli yeni bilgisayarlar için mi yoksa Intel ya da AMD’nin kendi yapay zeka sinir işlemcisine sahip gelecekteki bir işlemcisi için mi olduğu ise detaylandırılmış değil.

Microsoft, yeni Qualcomm Snapdragon X Elite çiplerine sahip Copilot+ PC dizüstü bilgisayarların web’de gezinmek için 15 saate kadar pil ömrüne ve 20 saate kadar video izlemeye sahip olacağını paylaşıyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version