Anasayfa Haber Bluesky, Direkt Mesaj Özelliğini Aktif Etti

Bluesky, Direkt Mesaj Özelliğini Aktif Etti

Bluesky Direkt Mesaj

Açık kaynaklı sosyal medya hizmeti Bluesky, sonunda direkt mesaj (DM) özelliğini uygulamasında ve web sitesinde tüm kullanıcılarına sunduğunu duyurdu. Şirket, yaklaşık iki hafta önce özellik üzerinde çalıştığını paylaşmıştı.

Varsayılan direkt mesaj ayarı, kullanıcıların takip ettikleri kişilerden mesaj almasına izin veriyor. Öte yandan, ayarlar herkesten veya hiç kimseden mesaj alacak şekilde ayarlanabiliyor. Şu an özellik temel düzeyde çalışıyor ancak şirket daha sonra medya ve grup mesajlaşmasının yanı sıra uçtan uca şifreleme için de destek eklemeyi planlıyor.

O zamana kadar şirket, spam veya taciz soruşturması gibi “kesinlikle gerekli” olduğunda bazı durumlarda kullanıcıların mesajlarına erişebileceğini belirtiyor. Bluesky bir blog yazısında şöyle diyor: “Nadir durumlarda, Bluesky moderasyon ekibinin, spam veya koordineli taciz gibi daha geniş istismar kalıplarını araştırmak için DM’lerinizi açması gerekebilir. Bu yalnızca Bluesky’ı güvende tutmak için kesinlikle gerekli olduğunda yapılacaktır. Erişim son derece sınırlı ve dahili olarak takip ediliyor.”

Bu anlamda, Bluesky DM’ler de hassas bilgilerin paylaşılması için ideal bir alan sunmuyor.