Anasayfa Haber OpenAI, İçerik Çekmek için News Corp ile Anlaşmaya Vardı

OpenAI, İçerik Çekmek için News Corp ile Anlaşmaya Vardı

OpenAI News Corp

OpenAI, ChatGPT de dahil çeşitli ürünlerine haber içeriği sağlamak için medya şirketi News Corp ile çok yıllı bir anlaşma yapmış durumda. Şirket artık kullanıcı sorularına yanıt olarak News Corp künyelerinden içerik görüntüleme ve ürünlerini geliştirme iznine sahip olduğunu söyledi.

News Corp çatısı altında The Wall Street Journal, MarketWatch, New York Post, The Times, The Sunday Times, The Sun ve The Daily Telegraph gibi önemli ve saygın yayınlar yer alıyor. Anlaşmanın bir parçası olarak OpenAI, News Corp’un yayınlarındaki güncel ve arşiv içeriğine erişim sağlayacak. Öte yandan, News Corp’a ait diğer işletmeler için içerik erişimi sağlanmayacak.

OpenAI CEO’su Sam Altman anlaşmaya dair şu açıklamayı yaptı: “News Corp ile ortaklığımız gazetecilik ve teknoloji açısından gurur verici bir an. News Corp’un dünya çapındaki son dakika haberlerini raporlamada lider olarak geçmişine büyük değer veriyoruz ve kullanıcılarımızın yüksek kaliteli haberciliğe erişimini geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Birlikte, yapay zekanın birinci sınıf gazetecilik standartlarına derinden saygı duyduğu, geliştirdiği ve desteklediği bir geleceğin temellerini atıyoruz.”

OpenAI yakın zamanda Reddit’ten içerik almak için de bir anlaşma yapmıştı.