Anasayfa Haber Bülten TCL’in 2023 ÇSY Raporu Yayımlandı

TCL’in 2023 ÇSY Raporu Yayımlandı

TCL, sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemelerini ve yeniliklerini duyurduğu 2023 ÇSY (çevresel, sosyal, yönetişim) Raporu’nu yayımladı.

TCL Communication, sürdürülebilirlik yolculuğunda bugüne kadar ulaştığı kilometre taşlarını ve geleceğe yönelik vizyonunu detaylandıran 2023 ÇSY (çevre, sosyal, yönetişim) Raporunu yayımladı. Sadece sınırsız eğlence imkânları ve mobil teknolojiler sunmakla kalmayan TCL, aynı zamanda sorumlu çevre yönetimi yoluyla dünyayı yaşamak için daha iyi bir yer haline getirmenin çok ötesine geçmeyi de taahhüt ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TCL Communication Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Serhan Tunca, “Bize yaşama imkânı sunan gezegenimize karşı sadece bireysel değil kurumsal olarak da sorumluklarımız var. Bu nedenle faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde bireysel düzlemde insanları ve kitlesel düzlemde ise toplumları daha sürdürülebilir bir dünya yaratma çalışmalarımıza katılmaya teşvik ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de de önemli projelere destek oluyoruz. Bu yaklaşımımızla son olarak Türkiye’de sürdürülebilir yemeğin adresi Neolokal ile bir sponsorluk anlaşması yaptık. Bu sponsorluk kapsamında restoran ziyaretçilerine sürdürülebilir ve dürüst yemeğin yolculuğunu TCL tabletleriyle izletiyoruz. Türkiye ve dünyadaki sürdürülebilirlik çalışmalarını, çevreye saygılı projeleri küresel düzeyde belirlediğimiz hedeflerimizle uyumlu bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

TCL Communication Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Serhan Tunca
TCL Communication Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Serhan Tunca

Çevresel hedefler

Raporda yer alan bilgilere göre TCL, mevcut durumları ve gelişim ihtiyacını göz önünde bulundurarak çevreyi korumada sürekli ilerleme ve başarı sağlamak amacıyla emisyon azaltımı, kaynak kullanımı ve diğer konularda daha uygulanabilir hedefler ortaya koyuyor. Çevresel hedeflere ulaşmak için farklı departmanların temel hedeflerini ve emisyon azaltma hedeflerini daha da geliştiren TCL, yönetim sorumluluklarını ve yetkilerini netleştirerek ve düzenli değerlendirmeler ve performans değerlendirmeleri yaparak, her bir departmanın çevresel başarılarını daha iyi izliyor ve değerlendiriyor ve böylece çevre stratejisinin etkili bir şekilde uygulanmasını sağlıyor.

İklim aksiyonları

TCL, sera gazı emisyonlarını en aza indirmek ve iklim değişikliğinin yarattığı zorlukların üstesinden gelmek için de bir karbon yönetim sistemi kurarken emisyon ve enerji yönetimi çalışmalarını da gerçekleştiriyor.

Döngüsel ekonomiye destekler

TCL, arıtma prosedürlerini optimize ederek ve geri dönüşüm oranlarını artırarak atık yönetimini de kararlılıkla güçlendiriyor. TCL, döngüsel ekonomiyi güçlü bir şekilde teşvik ederken ve çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunurken maksimum kaynak kullanımı elde etmeye ve elektronik atık geri kazanımını geliştirmeye odaklanıyor.

Yeşil enerji için TCL

Temiz enerji girişimlerini ilerletme konusunda son derece kararlı olan şirket, fotovoltaik sektörüne yaptığı önemli yatırımlarla güneş enerjisi çözümlerinin büyümesine katkıda bulunuyor. TCL’in bu alandaki çalışmaları, sürdürülebilir enerji gelişmelerini ve ekolojik korumayı desteklemeye yönelik daha geniş bir çevre stratejisinin bir parçası. Bu girişimler, TCL’in küresel operasyonları genelinde çevresel sorumluluğu teşvik etme misyonuyla da uyumlu.

TCL 2023 ÇSY Raporu

  • Yönetişim ve çevre yönetimine güçlü bağlılık: Sorumlu yönetişimi önemli bir kurumsal ilke olarak kabul eden şirket hem yerli hem de yabancı kanun ve yönetmeliklere sıkı sıkıya uyuyor, kurumsal risk yönetimini her zaman yakından takip ediyor, iş etiğine bağlı kalıyor, grubun yönetişimini geliştiriyor ve sağlıklı gelişimini sürdürmesini teşvik ediyor. TCL kararlılıkla sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluştururken sektörün sağlam ve istikrarlı gelişimini destekliyor ve ekolojik kalkınma için ortak bir gelecek oluşturmak üzere iş ortaklarıyla iş birlikleri yapıyor. Şirket her yerel pazarda, kurumsal sosyal sorumluluk hedeflerini ilerletmek için müşterileriyle birlikte yeni girişimleri teşvik ediyor, düzenleyici beklentileri karşılamakla yetinmeyip aynı zamanda bu beklentileri de aşmaya çalışıyor.
  • Ödüller ve sertifikalar: TCL, prestijli EcoVadis Altın Madalya Ödülü 2024’ü alma başarısını gösterdiği gibi, müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerini ve başarılarını aktif olarak desteklemek ve teşvik etmek için sürekli çalışıyor. TCL’in mobil birimi, çevre politikaları, işçi ve insan hakları, etik uygulamalar ve sürdürülebilir tedarik konularını kapsayan sürdürülebilirlik derecelendirmelerinin önde gelen sağlayıcılarından EcoVadis tarafından titizlikle değerlendirildi ve EcoVadis 2024 yıllık derecelendirmesinde Altın Madalya alarak değerlendirmeye katılan tüm şirketler arasında ilk yüzde 5’te yer aldı. Bu çabalara paralel olarak TCL, kapsamlı kalite yönetim sistemlerinin benimsenmesi ve kalite ile sürdürülebilirlik için sektördeki en iyi uygulamalarla uyumlu yüksek standartlara bağlılığın yansımasını olan bir mükemmellik kültürünü de benimsiyor. Bu yaklaşım, TCL’in operasyonel ve ürün kalitesini korurken çevresel mükemmelliğe ulaşma konusundaki kararlılığını da gösteriyor.
  • Yeşil tasarım: TCL, ürün kalitesini her zaman şirketin yaşam döngüsü olarak görüyor. Yeşil tasarımı oldukça önemseyen TCL, daha düşük karbon emisyonuna sahip daha yeşil ürünler üretme konusunda sürekli olarak atılımlar yapıyor. Ürünlerin tüm yaşam döngüsünde sürdürülebilir ve düşük karbonlu tasarım kavramına bağlı kalan TCL, kaynak tasarrufu, enerji tüketimini azaltma, zararsız, yenilenebilir ve çevre dostu malzemeler kullanma ve ambalaj malzemelerinden tasarruf etme gibi yeşil bir ürün tasarım şeması oluşturuyor. Şirket, AB WEEE Direktifi, CE Direktifi ve EcoDesign Direktifi gibi yerel yasa ve yönetmeliklere uygun olarak genişletilmiş üretici sorumluluğunu tam olarak uyguluyor ve ürünlerinin tüm yaşam döngüsü için sorumluluk alıyor.

#TCLGreen: Sanat, inovasyon ve sorumluluk

#TCLGreen, TCL’in Büyüklüğe İlham Vermek ve herkes için daha sürdürülebilir bir gezegen yaratma çabalarını desteklemek için başlattığı küresel bir girişim. Bu etiket, sürdürülebilirlik çalışmalarının yerel ve küresel toplumlar için önemini artırmaya yardımcı olmak için küresel çapta kullanılıyor.

Örnek olarak TCL, Kevin Chu ile iş birliği içinde fiziksel, interaktif ve metaverse sanatı bir araya getiren ve binden fazla geri dönüştürülmüş devre kartını sergileyen bir sanat yapıtını hayata geçirdi. Fotovoltaik teknoloji ile tamamlanan bu eser, TCL’in yaratıcı sürdürülebilirlik çözümlerine olan bağlılığını yansıtıyor.

TCL, #TCLGreen konseptini işinin tüm yönlerine entegre ederek ve tüketicileri stratejisinin merkezine koyarak daha sorumlu çözümler arama kararlılığını sürdürüyor. Şirket, geniş teknoloji yelpazesi aracılığıyla ‘Mükemmelliğe İlham Verme’ taahhüdü sayesinde, NXTPAPER telefon ve tabletlerden Akıllı TV’lere ve ev aletlerine kadar cihaz ekosistemini sürdürülebilir ve sağlıklı özelliklerle geliştirerek dünya çapındaki tüketiciler için daha akıllı ve daha sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik ediyor.

İleriye Bakış: TCL’in ÇSY Hedefleri

Sürdürülebilirlik yolculuğunda durmadan her zaman ilerleme kaydetmek için çalışan TCL Communication, yüksek kalitede sağlıklı, erişilebilir ve yeşil ürünler sunarken sürdürülebilir ve düşük karbonlu gelişimi geliştirmeye devam ediyor, temiz enerji işini aktif bir şekilde genişletiyor ve sorumlu tedarik zinciri sisteminin gelişimini sağlamak için çaba gösteriyor.

Ayrıca çeşitlendirilmiş, adil, açık ve kapsayıcı bir iş yeri inşa eden şirket, topluma ve çevreye daha fazla değer sunmaya da çalışıyor. Daha geniş kapsamlı ÇSY Raporu istihdamın teşvikini, çalışanların hak ve menfaatlerinin korunmasını, sağlık ve güvenliği, adil operasyonları, aksiyonlarla sosyal endişelere yanıt vermek için toplumsal katılımı ve gelişimini de kapsıyor.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.