Anasayfa Haber Apple, Silinen Fotoğrafları Geri Getiren iOS 17.5 Güncellemesi Hakkında Açıklama Yaptı

Apple, Silinen Fotoğrafları Geri Getiren iOS 17.5 Güncellemesi Hakkında Açıklama Yaptı

iOS 17.5 silinen fotoğraflar

Geçtiğimiz hafta sunulan iOS 17.5 güncellemesi sonrasında silinen eski fotoğrafların Fotoğraflar uygulamasında tekrar görünmesine neden olan bir hata ortaya çıkmıştı. Apple, sorunu çözmek için hızla bir iOS 17.5.1 güncellemesi yayınlasa da birçok kullanıcı için sürüm notlarındaki “veritabanı bozulması” açıklaması yeterli olmadı. Hatta şirketin verilerinin gizliliğiyle ilgili endişeleri gidermek için çok az şey yapması da dikkat çekti.

iOS 17.5 Silinen Fotoğrafları Nasıl Geri Getirdi?

Son olarak Apple, 9to5Mac‘e sorun ve buna neyin sebep olduğu hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı. Şirket sorunun iCloud Fotoğrafları ile hiçbir ilgisi olmadığını ve şirketin silinen fotoğraflara hiçbir zaman erişemediğini belirtti. Bunun yerine, etkilenen cihazlardaki bozuk bir veritabanı girişinin silinen fotoğrafların yeniden ortaya çıkmasının nedeni olduğu belirtiliyor. Yani geri yüklenen silinmiş görüntülerin yerel olarak bulunduğu ve bu cihazlardan asla ayrılmadığı ifade edildi.

Apple, bazı nadir durumlarda iOS 17.5’in yanlışlıkla bozuk verilerden dosyaları geri yüklediğini ve Fotoğraflar uygulamasını silinen görüntülerle yeniden doldurduğunu söyledi. Apple, sorunun az sayıda kullanıcıyı ve az sayıda fotoğrafı etkilediğini iddia etti. Şirket, geri yüklenen bazı fotoğrafların çok eski olduğuna ilişkin haberleri açıklamak için bazı durumlarda yerel bir yedeklemeyi geri yüklerken, aygıttan aygıta aktarım gerçekleştirirken veya iCloud aygıt yedeklemesini geri yüklerken bozuk verilerin bir aygıttan diğerine kopyalanmış olabileceğini söyledi.

iOS 17.5.1 güncellemesi, iOS 17.5’e güncellendikten sonra yeniden ortaya çıkan önceden silinmiş fotoğrafları kaldırmadı. Etkilenen kullanıcıların bu nedenle bu görselleri elle tekrar silmeleri gerekecek. Bunlar, Fotoğraflar uygulamasındaki Son Silinenler albümüne taşınacak ve 30 gün boyunca burada kalacaklar. Bu klasörde yakın zamanda silinen fotoğraflar da Tüm Cihazlardan Sil seçilerek anında silinebilecek.

Bir yorum

  1. Neden tarafsiz bilgi paylaşmıyorsunuz ve neden kimse şunu anlatmıyor ”Sildiğimiz tüm veriler gerçekten silinmiyor” her türlü veriyi casusluk ve istihbarat amaçlı veya farklı amaçlara yönelik kendi sunucularında saklıyorlar. Hayatımda bu kadar saçma bi açıklama görmedim ”Bozuk bir veritabanı” nasıl olurda 10 yıl önce silinen görüntüler bu şekilde geri gelebilir Apple ve USA hükümeti milletin aklıyla alay ediyor resmen.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version