Anasayfa Haber NVIDIA, Çin’de Huawei’ye Karşı Rekabet İçin H20 AI GPU Fiyatlarını Düşürdü

NVIDIA, Çin’de Huawei’ye Karşı Rekabet İçin H20 AI GPU Fiyatlarını Düşürdü

NVIDIA, Çin'de Huawei'ye Karşı Rekabet İçin H20 AI GPU Fiyatlarını Düşürdü
NVIDIA

Amerikan teknoloji devi NVIDIA, Çin pazarında yerel rakiplerle rekabet edebilmek için yapay zeka işlemcileri olan H20 AI GPU’ların fiyatlarını düşürme kararı aldı.

NVIDIA’nın Çin’deki konumu, şirketin umduğu gibi değil. Hopper GPU’larının satışlarından başarılı bir şekilde pay almasına rağmen, ABD yaptırımları şirketin ilerlemesi için sıkıntılı bir durum yarattı.

Birçok GPU ve AI hızlandırıcı modelinin ihracatının yasaklanmasıyla NVIDIA, pazarın ilgisini yeniden kazanmak için Çin’e uyumlu H20 AI GPU’larını tanıttı. Yine de şirket Çinli müşterilerden beklediği ilgiyi görmüyor ve bu nedenle rekabetçi fiyatlar sunmak gibi somut adımlar atmaya karar verdi.

NVIDIA’nın AI GPU’larında fiyat indirimleri görmek nadirdir ancak Çin söz konusu olduğunda durum böyle. Bildirildiğine göre NVIDIA’nın H20 AI hızlandırıcıları, yapay zeka bilgi işlem için en güçlü yerel çözüm olarak bilinen Huawei’nin Ascend 910B AI yongasına kıyasla fiyatlarda %10’luk bir düşüş yaşadı. NVIDIA’nın H20 GPU’ları piyasalarda bol miktarda bulunuyor.

Ne yazık ki NVIDIA yeterli alıcı bulamıyor ve bu da onları pazarın dikkatini çekmek için indirimler sağlamaya zorluyor. Dahası, şirketin “kara borsa” aracılığıyla sunduğu Hopper H100 AI GPU’larında da benzer bir fiyat düşüşü görüldü ve bu da talebin ne kadar büyük ölçüde düştüğünü gösteriyor.

Bu tür çabalara rağmen analistler NVIDIA gibi bir şirketin bile bu durumla hızla başa çıkamayacağını tahmin ediyor. Yerel çözümler onları ana akım seçeneklerden daha ucuz ve uygun maliyetli gören Çinli işletmeler tarafından yaygın olarak benimsendi. ABD düzenlemeleri NVIDIA’yı bölgede sundukları bilgi işlem gücünü azaltmaya zorladı ve bu nedenle Alibaba ve Tencent gibi dev Çinli firmalar, şirket içi alternatifleri daha iyi bir seçenek olarak görüyor.

Görünüşe göre NVIDIA’nın Çin’deki durumu ideal değil ve Çin pazarlarının şirketin finansal başarısına önemli bir katkıda bulunduğu düşünüldüğünde, bu durum potansiyel olarak olumsuz etkilere sahip olabilir. Ancak Çin’deki bu engele rağmen NVIDIA dünya çapında hâlâ büyük bir talep görmeyi başardı ve bu durum son kazançlarına da yansıdı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version