Anasayfa Haber Google Workspace Edge ve Safari’ye Sesli Yazma Özelliği Getiriyor

Google Workspace Edge ve Safari’ye Sesli Yazma Özelliği Getiriyor

Workspace kullanıcıları için yeni özellikleri duyuran Google, Chrome’a ek olarak Edge ve Safari gibi daha fazla tarayıcıya sesli yazma ve altyazı desteği getirdiğini söyledi. Bu özellikler, kişisel Google hesapları olanlar da dahil olmak üzere önümüzdeki haftalarda tüm Google Workspace kullanıcılarına sunulacak.

Sesle yazma ve düzenleme özelliği zaten halihazırda Google Dokümanlar ve Slaytlar uygulamasında kullanılıyor. Ayrıca Slaytlar uygulamasında konuşmacıların söylediklerini anlık olarak görebilmek için altyazı özelliğini de etkinleştirebilirsiniz.

Bugünden itibaren sesli yazma özelliği Edge ve Safari gibi tarayıcılara da geliyor. Özelliği aktif etmek için Ayarlar > Sesle Yazmayı Etkinleştir seçeneğini seçebilirsiniz.

Google Workspace sesle yazma özelliği.

Bu yeni özellik Google Dokümanlar’daki belgelerinizi düzenlemek ve biçimlendirmek için kullanabileceğiniz bir dizi sesli komut sunuyor. Örnek olarak satırın sonuna gitmek veya paragraf seçmek gibi sesli komutlar kullanabilirsiniz.

Sesle yazma dilinin hemen hemen her dilde çalıştığını belirtelim. Ancak sesli komut özelliği hem belge dili hem de hesap dili İngilizce olduğunda kullanılabiliyor. Ayrıca sesli komutları kullanmadan önce, bilgisayarınızda mikrofonun çalışır durumda olduğundan emin olun.

Google, sesli yazma ve otomatik altyazı desteğinin yalnızca web tarayıcılarının masaüstü sürümlerinde mevcut olduğunu söyledi. Yeni özelliğin farklı uygulamalarda da kullanıma sunulacağı ile ilgili net bir bilgi yok ancak ilerleyen zamanlarda kapsamın daha da artacağı düşünülüyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version