USB Type-C bağlantı standardının yaygınlaşması ile birlikte hem bilgisayarlara, hem telefonlara takılabilen yeni Flash bellekler de yaygınlaşıyor.
Klasik USB bellekler de Type-C değişiminden payını alıyor. SanDisk’in MWC 2016’da tanıttığı yeni taşınabilir bellek başparmak boyutunda 16, 32, 64 ve 128 GB depolama alanı seçenekleri sunuyor.
Biglisayarlarda ve telefonlarda gittikçe yaygınlaşan USB Type-C portu simetrik olduğu için belleği ters takamamak gibi bir sorun kalmıyor. Aynı zamanda bu belleklerin oldukça hızlı olması da önemli bir artı.
Mobil belleklerin hızları arttıkça farklı cihazlar arasında bellek ile daha hızlı veri taşımak, birden çok cihaza kopyalama ve aktarım yapmak kolaylaşıyor. Öte yandan elbette hem cihazlarınızda Type-C portu olmalı, hem de mobil bir cihazda kullanacaksanız OTG desteği bulunmalı.
Gerçekten mükemmel görünüyor.
ali bey merhaba benim merak ettiğim type c bilgisayarlarda ne zaman standart olmaya başlar ziraa telefonlarda olup pc ler için gecikirse bu sefer pc ye bağlamada sıkıntı olur yani hem kasa hemde anakartların desteklemezi lazım artık bu yönde bir çalışma var mı?
Çoğu Skylake anakartta Type-C portu gözükmeye başladı.
Merhaba abi oyun bilgisayari toplayacam konusmak istiyorum yardimci olma ihtimalin varmi :)
Abi bilgisayar toplayacamda bilgilerinden yararlanmak isterim yardimci olabilirmisiin.
Şimdilik başparmağın sadece tırnağı boyutundaki klasik usb 3,0 belleklerle idare etmek çok da mantıksız olmaz.O boyutta Sandisk Ultra Fit 128GB USB 3.0 bellek sadece 110 tl.
250 GB SSD si olan bir dizüstünün HD kapasitesinin yarısıdır bu….Fotoğraf müzik ve ofis belgelerinden oluşan tüm dataları ana SSD üzerinden alarak büyük bir ferahlık yaratıyor.
Evet üstelik anahtarlıkta taşıyabiliyorsunuz :)