Anasayfa ESET Bulut Sisteme Geçişte İşletmeler İçin Güvenlik Önerileri

Bulut Sisteme Geçişte İşletmeler İçin Güvenlik Önerileri

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin bulut sisteme geçişte güvenlik açısından dikkat etmesi gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için belirli işlemleri bulut ortamına taşımak cazip gözükebilir. Bulut platformu sayesinde ihtiyaçlara göre IT hizmetleri daha kolay ölçeklenebilir hale geliyor. İşlemleri gerçekleştirmek ve temel hizmetleri sağlamak için gerekli insan gücü azalıyor ve maliyetler kontrol altına alınabiliyor.

Bulut platformu faydalı olsa da işletmenizin güvenliği için güvenlik önlemlerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. ESET tarafından tavsiye edilen 5 güvenlik önerisini bu yazıda bulabilirsiniz.

Bulut Platformlarda Siber Güvenlik Yönetimi

Bulut platformlara geçecek işletmelerin ilk olarak geçişin IT birimlerindeki güvenlik yönetimi üzerine etkisini düşünmesi gerekiyor. Bulut platformlara geçişten önce IT güvenlik ekibinizin kapasitesini denetlemeniz mantıklı bir adım olacaktır. Geçiş için IT güvenlik ekibinizi güçlendirmeniz gerekebilir.

Denetim sırasında IT yöneticilerinizin şirket düzeyinde güvenliği etkin şekilde yönetecek araçlara ve iş kabiliyetine sahip olup olmadığını incelemeniz gerekir. ESET Cloud Administrator platformu sayesinde IT yöneticileri cihazları kolaylıkla denetleyebilir, güncelleştirmeleri uygulayabilir ve ağın durumunu gözlemleyebilir. Platform, farklı kategorideki cihazlara güvenlik yazılımını uzaktan yükleme imkanı da sunuyor.

Sözleşme Kontrolü

Seçtiğiniz bulut sağlayıcının size hangi hizmetleri sağlayacağını ve mahrum kalacağınız hizmetleri iyi kavramanız gerekiyor. Seçim yaparken güvenliği de her zaman göz önünde bulundurmalısınız.

Bulut sağlayıcınızın güvenlik konusunda temiz bir sicile sahip olması gerekiyor. Erişim, kimlik doğrulama ve şifreleme de olmazsa olmaz özellikler arasında yer alıyor. Sağlayıcınızın siber güvenlik konusunda şeffaf olup olmadığını ve bu konuda etkin yönetime sahip olup olmadığını da bilmelisiniz.

Genel kural olarak ne kadar öderseniz, o kadar karşılık alırsınız. Sağlayıcınızın yetkinlik, kalite, donanım ve güvenlik konularında yeterli yatırımı yaptığından emin olmalısınız.

Şifreleme

Bulut verilerinizi ve trafiğini mümkün olduğunca şifrelemelisiniz. Şifreleme işlemi biraz karışık ve işlem gücü tüketici olsa da, doğru şekilde ayarlandıktan sonra oldukça faydalı olacaktır.

Verilerinizi buluta koymanız ya da bulutta işlemeniz fiziksel kontrolü bir miktar kaybetmenize neden oluyor. Hassas şirket verileriniz ve birikimleriniz bulut platformunda yer aldığı için bunlara kimin erişimi olduğundan emin olmanız gerekiyor.

İki Adımlı Doğrulama

Bulut sağlayıcınız verilerinizin güvenliği konusunda söz vermiş olsa da, verilerinize kimin erişeceği konusundaki sorumluluğunuz devam ediyor. Çalışanlarınızın erişimini iş alanlarıyla ilgili verileri içerecek şekilde sınırlamak ve bağlantıları herkesin kullanımına açık bırakmamak en iyisi olacaktır. Tek başına parola kullanmak yerine iki adımlı doğrulamayı da kullanmak mantıklı bir adım olacaktır.

ESET Cloud Administrator platformu iki adımlı doğrulama imkanı da sunuyor. ESET Endpoint Security ürünleri uygun maliyeti, yüksek tespit oranı ve düşük sistem yükü ile ön plana çıkmaktadır. Kolay kullanım ve detaylı rapor gönderme özellikleri küçük ve orta boyutlu işletmeler için oldukça faydalıdır. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde güvenlik paketinizi kolaylıkla yeni ihtiyaçlar için ölçekleyebilir ve buluta daha çok iş alanını taşıyabilirsiniz.

Bulut ve Zararlı Yazılımlar

Bulut platformunun zararlılara karşı bağışıklığı olduğunu düşünmemelisiniz. Buluta geçiş yapmanız güvenlik yazılımına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmıyor. Güçlü bir Endpoint Security yazılımıyla birlikte buluta erişimi olan tüm cihazlarınızda etkin koruma sağlamanız gerekiyor.

Konuyla ilgili orijinal makaleye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.