Anasayfa Haber 2020 iPad Pro’da Mac OS X Leopard Çalıştırıldı

2020 iPad Pro’da Mac OS X Leopard Çalıştırıldı

Aynı yöntem ile iPhone X’da Windows 10 çalıştırmayı başaran YouTuber, şimdi ise 2020 iPad Pro’da Mac OS X çalıştırarak kullanım videosu yayınladı.

Mac OS X’i bir tablette çalıştırmak, birçok Apple hayranı için bir rüyaydı. Şimdi ise iPad Pro, masaüstü CPU’larla rekabet edebilecek güçteki bir işlemciye sahip olduğuna göre bu rüya gerçek olabilir.

YouTuber Jules Gerard, yeni 2020 iPad Pro’sunda MacBook X Leopard 10.5’i jailbreak’sız şekilde çalıştırmayı başardı. Jules, eski Mac işletim sisteminin iPad Pro’da ne kadar hızlı çalışabileceğini göstermek için UTM emülatörünü kullandı. Yerleşik uygulamalar ve Microsoft Office dahil olmak üzere her şey başarılı bir şekilde çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda iPhone X’da Windows 10’un çalıştırıldığını görmüştük. iPhone ve iPad’inizde macOS, Windows veya Android’in eski sürümlerini denemek istiyorsanız UTM emülatörünü siz de deneyebilirsiniz. UTM, iOS için x86_64, ARM64 ve RISC-V dahil 30’dan fazla işlemciyi destekleyen tam özellikli bir sanal makine uygulaması.

Kullanım videosunu ilerlettiğimizde iPad’e bağlanan bir klavye fare görüyoruz. Mac OS X Leopard 10.5’i bir iPad’de çalıştırmak tam olarak verimli olmasa da sonuçlar oldukça ilgi çekici.

İlginizi çekebilir: iPhone X’da Windows 10 Çalıştırıldı